Po viešnagės Vilniuje – netikėtas Baltarusijos premjero atsistatydinimas

Ketvirtadienį per pietus Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovičius parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Baltarusijos ministras pirmininkas Michailas Miasnikovičius parašė atsistatydinimo pareiškimą, kai jam nežinant buvo suimtas Rusijos magnatas.<br>E.Petkutės nuotr.
Baltarusijos ministras pirmininkas Michailas Miasnikovičius parašė atsistatydinimo pareiškimą, kai jam nežinant buvo suimtas Rusijos magnatas.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-08-29 16:45, atnaujinta 2018-03-01 16:19

Portalo lrytas.lt šaltinių žiniomis, Lietuvoje viešėjęs Baltarusijos ministras pirmininkas M.Miasnikovičius atsistatydinimo pareiškimą Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai parašė po to, kai šis jam nežinant įsakė suimti jo kvietimu į šalį atvykusį Rusijos magnatą „Uralkali“ generalinį direktorių Vladislavą Baumgertnerį.

Spėjama, kad „Uralkali“ generalinis direktorius buvo suimtas po nesėkmingų derybų su Baltarusijos bendrovės „Belaruskali“ vadovais.

Rusijos įmonė „Uralkali“ ir Baltarusijos įmonė „Belaruskali“ užsiima kalio karbonato perdirbimu. Baltarusijos vadovai planuoja pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pagrindinio Rusijos įmonės „Uralkali“ bendraturčio veiklos.

Baltarusijos tyrimų komiteto atstovas radijo stočiai „Radio Free Europe Radio Liberty“ sakė, kad vienas turtingiausių Rusijos žmonių Suleimanas Kerimovas, kuris valdo daugiau nei 25 proc. „Uralkali“ akcijų, yra įtariamas neteisėta veikla.

Generalinis „Uralkali“ direktorius V.Baumgertneris Minske buvo suimtas rugpjūčio 26-ąją. Šis įvykis sukėlė įtampą tarp Rusijos ir Baltarusijos.

V.Baumgertneris buvo bendros Rusijos „Uralkali“ ir Baltarusijos „Belaruskali“ įmonės „Baltarusijos kalio karbonato perdirbimas“ (BKK) vadovas. 

Liepą jis pareiškė, kad „Uralkali“ pasitraukia iš bendros Baltarusijos ir Rusijos įmonės BKK veiklos.

Šis žingsnis lėmė didžiulį produkto kainos nuosmukį, kuris sudavė didžiulį smūgį Baltarusijos ekonomikai. Tai papiktino Baltarusijos prezidentą A.Lukašenką.

Rusijos ambasados Minske atstovai patvirtino, kad Rusijos įmonės „Uralkali“ vadovas buvo suimtas ir su sulaikytu V.Baumgertneriu susitiks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.