„Titaniko“ projektas yra apie meilę, sako australų magnatas

Australų

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:51 PM

Clive‘as Palmeris, kuris šiemet įsteigė nuosavą politinę partiją ir dalyvauja kitą mėnesį įvyksiančiuose Australijos rinkimuose, sakė, kad laivas, kuris viskuo, kas tik įmanoma, bus panašus į originalą, niekada nebuvo planuojamas kaip priemonė pinigams uždirbti.

„Jis buvo sumanytas tik kaip pramoginis, kurį darome pasaulio labui, bet jis bus (ir) labai pelningas“, - interviu AFP sakė 59 metų C.Palmeris, kuris turtus susikrovė iš nekilnojamojo turto, kasybos ir turizmo.

„Tačiau tai – ne mano kaltė. Lieku narys vienos mažiausių šios šalies mažumų – milijardierių, į kuriuos žmonės žiūri ir galvoja, kad jie negali mąstyti, kad jie yra juokdariai ir kvailiai, kad jie nieko negali padaryti, - sakė jis. Man bloga nuo žmonių, sakančių man, ko aš negaliu. Kol kas neradau nieko, ko negalėčiau padaryti“.

C.Palmerio „Titanike II“ bus modernių pakeitimų, bet bus stengiamasi jį pastatyti kuo panašesnį į originalą, kuris 1912 metais nuskendo susidūręs su ledkalniu. Pasak C.Palmerio, laivo statybos prasidės kitų metų kovą, Kinijoje.

C.Palmeris sako, kad dešimtys tūkstančių žmonių jau užsiregistravo į pirmąją šio laivo kelionę, kuri planuojama 2016 metais.

Jis neigė, kad jo politines ambicijas rugsėjo 7 dieną įvyksiančiuose rinkimuose, kuriuose Palmerio jungtinė partija iškėlė daugiau kaip 150 kandidatų, ištiks toks pats likimas kaip tą neva nenuskandinamą lainerį.

„Jūs žiūrit į praeitį, o aš žiūriu į ateitį“, - sakė jis ir pridūrė, kad negalima nuneigti minimo projekto romantikos ir „Titaniku“ plaukusių žmonių drąsos.

„Visi buvome įsimylėję, aš buvau įsimylėjęs ir šią akimirką esu įsimylėjęs, - sakė jis. – O jei nesi įsimylėjęs, ilgiesi įsimylėjimo būsenos. Kuo bloga meilė? Labai, labai lengva kariauti - mes turime armijas, turime karinius jūrų laivynus, turime oro pajėgas, tačiau daug sunkiau kurti taiką“.

„O imdamiesi „Titaniko II“, atkurdami jį, sukūrėme jį su meilės, kurios visi norime, koncepcija. Ir tai yra bendra žmonėms – Kinijoje, Europoje ir Jungtinėse Valstijose. Štai kodėl jis sulaukė tokio visuotinio susižavėjimo, - tęsė magnatas. – „Titanikas“ yra tarptautinis projektas, susiejantis žemynus, o paklausa parodė, kad tai - svarbu“.

„Titaniko“ ariginalas, kuris buvo pastatytas Belfaste, nuskendo per savo pirmąją kelionę – iš Soutamptono Anglijoje į Niujorką. Per tą tragediją žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. keleivių ir įgulos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.