Garsų Indijos guru prislėgė įtarimai paauglės išprievartavimu

Populiarus Indijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:15 PM

Kiek anksčiau 72-jų metų guru siūlyta savo noru atvykti į policiją, bet jis atsisakė, skųsdamasis prasta sveikta, ir paprašė, kad jam būtų leista atvykti į policiją vėliau. Bet valdžios sutikimo jis nesulaukė.

A.Bapu buvo sulaikytas naktį į sekmadienį, rugsėjo 1 dieną, Indauro mieste Indijos centre, vėliau buvo nuskraidintas lėktuvu į šalies vakarus, Džodhpuro miestą, kuriame prieš jį buvo pateikti kaltinimai.

Policija atvyko į A.Bapu bendruomenę šeštadienį ir ten jį apklausė. Per apklausą, kuri truko tris valandas, tūkstančiai Asaramo Bapu pasekėjų puldinėjo televizijos žurnalistų grupę.

A.Bapu auka - 16-metė mergina. Kaltintojų duomenimis, guru pasikvietė merginą į privatų susitikimą neva tam, kad išvarytų iš jos piktąsias dvasias. Ten jis ją išprievartavo. Paauglės šeima iš pradžių norėjo susitikti su dvasiniu lyderiu Delyje, kur jis sakė viešą pamokslą. Kai šeimos nariams nebuvo leista su juo susitikti, jie kreipėsi į policiją.

Sausio mėnesį A.Bapu sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą, viešai pareiškęs, esą Delyje grupinio išžaginimo auka tapusi moteris galėjo išsigelbėti, kreipdamasi į užpuolikus kaip į brolius ir prašydama jų pasigailėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.