Egiptiečiai gandrą įkišo už grotų

Iš pamažu šąlančios Europos į Afriką sugrįžtantys gandrai kelia nerimą Egipto gyventojams. Vienam raudonsnapiui visą savaitgalį teko praleisti policijos areštinėje, nes jis buvo įtartas šnipinėjimu, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AP informacija.

Įtaisas ant gandro sparno buvo skirtas žiemojančių paukščių migracijai stebėti.<br>AP nuotr.
Įtaisas ant gandro sparno buvo skirtas žiemojančių paukščių migracijai stebėti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 8:12 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:03 PM

Įtariamas svetimos valstybės agentas buvo pristatytas į policijos nuovadą Kinos muchafazoje.

Gandrą atgabeno neįvardijamas gyventojas, sugavęs sparnuotį netoli savo namų. Vyrui pasirodė keista, kad būryje gandrų stypinėjantis ilgakojis ant sparno turi elektroninį prietaisą.

Vyriausybės pareigūnai iškart kreipėsi į Egipto veterinarus. Bet paukštį apžiūrėję specialistai leido valdžiai lengviau atsidusti.

Nustatyta: elektroninis daikčiukas ant sparno – ne bomba ir ne šnipinėjimo aparatas, o prietaisas, skirtas stebėti gyvūnų migraciją. Pasak Kenos veterinarijos tarnybos vadovo Aymano Abdallah, prancūzų ornitologų pritaisytas aparatas sugedo gandrui vos kirtus Prancūzijos sieną.

Nepaisant išteisinimo, paukštis savaitgalį liko įkalintas, nes turėjo sulaukti prokurorų sprendimo paleisti.

Ši istorija taip įaudrino vietos žiniasklaidą, jog net Egipto armijai teko neigti, kad paukštis – šnipas. Juolab kad tai jau ne pirmas gyvūnas, kurį egiptiečiai įtarė priešiška jų valstybei veikla.

2010 metais Viduržemio jūroje ties Egipto krantais siautėjo rykliai. Netruko pasklisti gandai, kad plėšrūnus atsiuntė Izraelis. Bet ši informacija taip pat nepasitvirtino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.