Egipte per smūgius iš oro Sinajuje nukauti aštuoni kovotojai

Per smūgius iš Egipto karinių

Sinajuje kovotojų ir saugumo pajėgų susirėmimų daugėjo nuo to laiko, kai armija liepos 3 dieną nuvertė islamiškų jėgų iškeltą prezidentą Mohamedą Mursi.<br>AP nuotr.
Sinajuje kovotojų ir saugumo pajėgų susirėmimų daugėjo nuo to laiko, kai armija liepos 3 dieną nuvertė islamiškų jėgų iškeltą prezidentą Mohamedą Mursi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:18 PM

Smūgiai Sinajaus pusiasalyje, kur armija stengiasi numalšinti maištą, buvo pradėti antradienį ryte netoli Rafaho sienos perėjos į Gazos Ruožą ir dar tęsiasi, nurodė šaltiniai, kurie pridūrė, kad taikomasi į besislapstančius ekstremistus.

„Aštuoni kovotojai nukauti ir 15 sužeisti, kai iš oro buvo smogta į keturias islamistų pozicijas į pietus nuo Rafaho“, – sakė vienas agentūros AFP pašnekovų.

Sinajuje kovotojų ir saugumo pajėgų susirėmimų daugėjo nuo to laiko, kai armija liepos 3 dieną nuvertė islamiškų jėgų iškeltą prezidentą Mohamedą Mursi.

Pasak Egipto saugumo pajėgų, ši aviacijos operacija buvo „didžiausias tokio pobūdžio puolimas Sinajuje“.

Liudininkai pasakojo, kad „Apache“ sraigtasparniai bombardavo kelis kaimus į pietus nuo Rafaho sienos perėjos, kai operacija prasidėjo apie 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku.

Pasak jų, pataikyta į kelis namus, kuriuose buvo kovotojų, keturi žmonės buvo sužeisti, šeši namai sugriauti.

Liudininkai tvirtino, kad operacijoje dalyvavo mažiausiai keturi sraigtasparniai, kurie numetė apie 15 bombų, o saugumo pajėgų pareigūnas sakė, kad dar buvo smogta į ginklų arsenalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą