Su „Al Qaeda“ susiję kovotojai pasikėsino į Somalio prezidento konvojų

Antradienį užpultas Somalio prezidento karių lydimas automobilių konvojus, tačiau šalies vadovas nenukentėjo. Su „Al Qaeda“ susiję kovotojai prisiėmė atsakomybę už ataką, praneša „Reuters“.

Prezidento administracija kol kas nekomentavo incidento.<br>AP nuotr.
Prezidento administracija kol kas nekomentavo incidento.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 5:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:18 PM

Prezidentas Hassanas Sheikhas Mohamudas važiavo į Markos uostamiestį, esantį už 90 kilometrų į pietus nuo sostinės Mogadišo, kai „Al Šabab“ sukilėliai į konvojų paleido reaktyvines granatas.

Vietos policijos vadas Abdikadiras Mohamedas patvirtino, kad įvykdyta ataka, ir teigė, kad prezidentas saugiai pasiekė Marką.

Prezidento administracija kol kas nekomentavo incidento.

Šis išpuolis parodo, kaip lengvai „Al Šabab“ sukilėliai islamistai gali prasiskverbti į Somalio vyriausybės pajėgų ir Afrikos taikdarių kontroliuojamas teritorijas ir smogti į patį valdžios centrą. „Prezidentas vos išvengė pasikėsinimo. Mes laukiame jo sugrįžimo“, - „Reuters“ sakė „Al Šabab“ atstovas karinėms operacijoms šeichas Abdiasis Abu Musabas.

Kovotojų pranešimais, per ataką žuvo keli kariškiai, sunaikinti du šarvuočiai, važiavę Afrikos Sąjungos ir Somalio pajėgų lydimame konvojuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.