Diana – vairuotojų žudikė

Meksikos Siudad Chuareso mieste – neįprastas detektyvas. Ginkluota blondinė nušovė du autobusų vairuotojus. Regis, taip ji kerštauja už viešajame transporte užpuldinėjamas moteris. Remdamasis AP apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Siudad Chuareso autobusuose nesaugiai jaučiasi ir moterys, ir jų užpuolikai.<br>AP nuotr.
Siudad Chuareso autobusuose nesaugiai jaučiasi ir moterys, ir jų užpuolikai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 8:22 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:06 PM

Pirmąjį išpuolį paslaptingoji kovotoja įvykdė praėjusį trečiadienį Siudad Chuareso mieste.

Šviesiaplaukė, o gal tik šviesių plaukų peruką užsidėjusi moteris įlipo į geltoną maršrutinį autobusą, sustojo prie vairuotojo, išsitraukė pistoletą, šovė jam į galvą ir išlipo.

Kitą dieną istorija pasikartojo. Nuo užpuolikės paleistų kulkų tame pačiame kelyje žuvo dar vienas autobuso vairuotojas.

Laikraštis „Diario de Juarez” citavo vieną įvykio liudininką, kuris prisiminė tokius žudikės ištartus žodžius: „Jūs, vaikinai, manote, kad esate tikri blogiukai, ar ne?”

Policija nespėjo net rimčiau reaguoti, kai savaitgalį į Meksikos žiniasklaidos priemones pradėjo plaukti elektroniniai laiškai nuo „Dianos – autobusų vairuotojų medžiotojos”.

„Aš pati ir kitos moterys ilgai patylomis kentėjome. Bet daugiau nebegalime tylėti. Mes esame autobusų vairuotojų lytinio smurto aukos, nukentėjusios pakeliui į naktines pamainas fabrikuose. Esu kelių moterų keršto įrankis”, – rašoma platinamame laiške.

Tad kerštas prievartautojams yra viena hipotezių, kurias kelia autobusų vairuotojų nužudymus tiriantys prokurorai. Kol kas žinoma tiek, kad užpuolikė savo aukų nebandė apiplėšti.

Dabar Meksikos valdžia susirūpinusi, kaip užkirsti kelią tolesnėms žudynėms.

Policijos pareigūnams nurodyta apsivilkti civilinius drabužius ir važinėti Siudad Chuareso autobusais.

Taip pat bus tikrinama, ar į transporto priemones lipantys keleiviai neturi ginklų.

Mieste vyksta ir įtariamos žudikės plataus masto paieška. „Turime įtariamosios fotorobotą ir jos ieškome”, – pažymėjo Siudad Chuareso policijos atstovas Adrianas Sanchezas.

Naktį viešuoju transportu keliaujančių moterų užpuolimai – ne naujiena prie sienos su JAV įsikūrusiame Meksikos mieste.

Per pastaruosius du dešimtmečius čia dingo daugiau kaip 100 į autobusus įlipusių moterų. Išprievartautų, pasmaugtų moterų kūnai būdavo randami po kelių savaičių ar net mėnesių išmesti dykumoje. Keletas autobusų vairuotojų buvo suimti, bet įrodymų vis nepakakdavo.

Čihuahua valstijos moterų teisių centro vadovė Lucha Castro mano, kad pastarųjų išpuolių vykdytoja veikiausiai pati patyrė autobusų vairuotojų prievartą. Gali būti, kad nukentėjo jai artimas žmogus.

„Faktas, kad autobusuose moterys ne kartą buvo lytiškai išnaudojamos. Tačiau iš autobusų jos dingsta ne dažniau nei iš miesto gatvių, nes čia veikia prekybos žmonėmis tinklai”, – pažymėjo L.Castro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.