Dingusi elektra paralyžiavo gyvenimą Venesueloje

Dingusi elektra antradienį

Antradienio vidudienį elektra dingo 14 šalies valstijų bei dalyje Karakaso.<br>AP nuotr.
Antradienio vidudienį elektra dingo 14 šalies valstijų bei dalyje Karakaso.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 9:34 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:06 PM

Antradienio vidudienį (vietos laiku) elektra dingo 14 šalies valstijų bei dalyje Karakaso. Pasak Energetikos ministerijos, elektra dingo dėl problemų elektros tiekimo linijoje tarp Gajanos miesto ir vakarinės šalies dalies.

Gurio užtvankoje netoli Gajanos pagaminama daugiau kaip 80 proc. Venesuelai reikalingos energijos. Po incidento elektros tiekimas palaipsniui atkuriamas.

„Nėra abejonių, kad su incidentu susiję tiem, kurie nori susilpninti mūsų tėvynę“, - teigė N.Maduras. Vidaus reikalų ministras Miguelis Rodrķguezas Torresas taip pat neatmetė sabotažo galimybės.

Venesuelos opozicijos lyderis Henrique Capriles tuo tarpu paneigė tokias spėliones ir dėl elektros dingimo apkaltino vyriausybę. „Mūsų gyventojai kenčia dėl vyriausybės nesugebėjimo dirbti“, - teigė jis. Vyriausybė esą per ilgai delsė investuoti į elektros tinklus. „Tai, kas atsitiko, turėtų motyvuoti venesueliečius toliau kovoti už valdžios pasikeitimą“, - pabrėžė H.Capriles.

Prezidentas N.Maduras mėgsta dėl šalies problemų kaltinti opoziciją. Neseniai jis apkaltino politinius priešininkus dėl labai didelės infliacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.