V.Putinas papasakojo apie savo ir B.Obamos santykius

„O visa kita - išsigalvojimai“, - pridūrė jis.

B.Obama atšaukė prieš G-20 susitikimą planuotą apsilankymą Maskvoje ir dvišalį susitikimą su V.Putinu.<br>AP nuotr.
B.Obama atšaukė prieš G-20 susitikimą planuotą apsilankymą Maskvoje ir dvišalį susitikimą su V.Putinu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:49 PM

Prieš Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Sankt Peterburge, kuris prasidės ketvirtadienį, duodamas interviu valstybiniam televizijos Pirmajam kanalui, V.Putinas B.Obamą pavadino „labai įdomiu pašnekovu ir konkrečiu dalykišku žmogumi“.

„Visos mūsų derybos yra labai konstruktyvaus pobūdžio, labai esminės ir gana atviros“, - sakė V.Putinas interviu, kuris buvo parodytas trečiadienį.

„Šiuo atžvilgiu JAV prezidentas yra labai geras pašnekovas, su juo lengva kalbėtis, nes būna aišku, ko žmogus nori, jo pozicija būna aiški, jis klausosi kito žmogaus pozicijos, - tęsė V.Putinas. - Man su juo įdomu dirbti“.

V.Putinui pernai grįžus į Kremlių trečiai kadencijai, Rusijos santykiai su Jungtinėmis Valstijomis dramatiškai pablogėjo - dėl virtinės klausimų, tarp kurių yra Sirijos krizė ir žmogaus teisės.

Piką įtampa pasiekė Maskvai šią vasarą suteikus prieglobstį JAV žvalgybines paslaptis nutekinusiam Edwardui Snowdenui. Dėl to B.Obama atšaukė prieš G-20 susitikimą planuotą apsilankymą Maskvoje ir dvišalį susitikimą su V.Putinu.

V.Putinas pripažino, kad buvo nusivylęs JAV prezidento sprendimu, bet pažymėjo, kad nebuvo „jokios ypatingos katastrofos“ ir kad jis suprato, kad kai kurie Maskvos sprendimai netiko JAV administracijai.

„Mes suprantame, kad ryšium su Rusijos pozicija kai kuriais klausimais amerikiečių administracijai kyla tam tikras susierzinimas, tačiau čia nieko nepadarysi. Aš galvoju, (kad) iš tikrųjų būtų gerai nesierzinti, drauge pasisemti kantrybės ir dirbti ieškant sprendimų“, - pažymėjo V.Putinas.

Anksčiau Kremlius sakė, kad joks dvišalis V.Putino ir B.Obamos susitikimas ar net ne tokios formalios derybos G-20 susitikime nėra suplanuoti, bet Rusijos lyderis sakė laukiantis kokios nors diskusijos su B.Obama.

Praėjęs abiejų lyderių susitikimas per Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimą Šiaurės Airijoje birželio mėnesį buvo aiškiai šaltas, žurnalistai analizavo jų kūno kalbą ir rašė, kad jie vienas kito draugijoje tikriausiai buvo įsitempę.

Vėliau B.Obama pripažino, kad V.Putinas dažnai atrodydavo kaip „nuobodžiaujantis vaikas klasės gale“.

V.Putinas sakė, jog yra nustebęs, kad stebėtojai interpretuoja jų kūno kalbą.

„Kartais su nuostaba skaitau apie gestų kalbą, apie tai, kad mes nuobodžiaujame arba kažkaip kitaip elgiamės. Kas, be mūsų pačių, gali žinoti, kas mūsų galvose ir širdyse?“ - sakė jis.

„Yra tam tikri gestai, kurie, žinoma, interpretuojami vienareikšmiškai. Tačiau tokių gestų nei iš mano pusės Obamos adresu, nei iš Obamos pusės mano adresu niekas niekada nematė ir, aš tikiuosi, to niekada nebus“, - sakė V.Putinas.

„O visa kita - išsigalvojimai“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.