A.Navalnas žada įrodyti mero rinkimų rezultatų klastotę

Po sekmadienį vykusių Maskvos mero rinkimų opozicijos kandidatas Aleksejus Navalnas pareiškė, kad buvusiam ir naujajam Rusijos sostinės vadovui Sergejui Sobianinui „brangiai atsieis jo pergalė“. Jis teigė turįs dokumentų ir įrodymų, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti. Todėl turi įvykti antrasis turas, pareiškė A.Navalnas radijo stočiai „Echo Moskvy“, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:42 AM

Prieš tai Rinkimų komisija patvirtino pirmadienį paskelbtus galutinius rinkimų rezultatus. Anot jų, Kremliaus kandidatas S.Sobianinas surinko 51,3 proc. balsų, ir tai leidžia jam išvengti antrojo rinkimų turo. Už A.Navalną balsavo 27,2 proc. rinkėjų.

37 metų advokatas ir tinklaraštininkas reikalauja Rinkimų komisijos perskaičiuoti dalį balsų. Ypač daug pažeidimų esą būta balsuojant paštu. Ši tokį reikalavimą atmeta.

Pirmadienio vakarą Maskvoje apie 10 000 žmonių dalyvavo demonstracijoje už A. Navalną. Kalboje šalininkams jis teigė tęsiąs kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.