Šnipinėjimu įtartą gandrą egiptiečiai užmušė ir suvalgė

Paskutinį vasaros savaitgalį Egipte sulaikytas šnipinėjimu įtartas gandras kitą pavasarį negrįš į Europą. Nors veterinarai sparnuotį išteisino, jis laisvės nebeišvydo. Prancūzijos ornitologų pažymėto paukščio palaikai praėjusį šeštadienį rasti Asuano mieste, Nilo upės saloje. Egipto laukinės gamtos saugotojų organizacija savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad gandrą suvalgė vietiniai kaimiečiai, rašo „Daily Mail“.

Iš Prancūzijos į Afriką žiemoti atskridęs gandras išgarsėjo visame pasaulyje, tačiau jo egzistavimas baigėsi tragiškai.<br>AP
Iš Prancūzijos į Afriką žiemoti atskridęs gandras išgarsėjo visame pasaulyje, tačiau jo egzistavimas baigėsi tragiškai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:23 AM

Tiesa, gandro žūtį patvirtinęs valstybės gamtosaugininkas Mahmoudas Hassibas negalėjo atsakyti, ar raudonsnapis buvo patiektas ant stalo.

Įtariamas svetimos valstybės agentas į policijos nuovadą Kinos muchafazoje buvo pristatytas rugpjūčio pabaigoje.

Gandrą atgabeno neįvardijamas gyventojas, sugavęs sparnuotį netoli savo namų. Vyrui pasirodė keista, kad būryje gandrų stypinėjantis ilgakojis ant sparno turi elektroninį prietaisą.

Vyriausybės pareigūnai iškart kreipėsi į Egipto veterinarus. Bet paukštį apžiūrėję specialistai leido valdžiai lengviau atsidusti.

Nustatyta: elektroninis daikčiukas ant sparno – ne bomba ir ne šnipinėjimo aparatas, o prietaisas, skirtas stebėti gyvūnų migraciją. Pasak Kenos veterinarijos tarnybos vadovo Aymano Abdallah, prancūzų ornitologų pritaisytas aparatas sugedo gandrui vos kirtus Prancūzijos sieną.

Nepaisant išteisinimo, paukštis savaitgalį liko įkalintas, nes turėjo sulaukti prokurorų sprendimo paleisti.

Ši istorija taip įaudrino vietos žiniasklaidą, jog net Egipto armijai teko neigti, kad paukštis – šnipas. Juolab kad tai jau ne pirmas gyvūnas, kurį egiptiečiai įtarė priešiška jų valstybei veikla.

2010 metais Viduržemio jūroje ties Egipto krantais siautėjo rykliai. Netruko pasklisti gandai, kad plėšrūnus atsiuntė Izraelis. Bet ši informacija taip pat nepasitvirtino.

Tokį gyventojų įtarumą didina nerami politinė situacija šalyje. Liepos 3 d. armija iš posto pašalino demokratiškai išrinktą islamistą prezidentą Mohamedą Mursi. Nuo tada kilo daug kruvinų prezidento šalininkų ir oponentų susirėmimų, per kuriuos žuvo apie tūkstantį žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.