JAV areštuotas pastorius, ketinęs deginti žibalu aplietus Korano egzempliorius

Prieštaringai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:19 AM

61 metų T.Jonesas buvo sulaikytas Malberio mieste netoli Tampos ir jam gresia kaltinimai neteisėtu degalų gabenimu ir šaunamojo ginklo demonstravimu, pranešė laikraštis „Orlando Sentinel“.

Šerifo pavaduotojai sakė, kad T.Jonesas važiavo pikapu ir tempė priekabą, kurioje buvo didelė kepsninė, prikrauta benzinu aplaistytų Korano egzempliorių. Pikape jis dar papildomai turėjo butelių su degalais.

Musulmonų šventraštį T.Jonesas ketino deginti tvyrant didelei įtampai Artimuosiuose Rytuose, kai JAV prezidentas Barackas Obama svarsto galimus karinius smūgius Sirijai.

Kaip rašoma T.Joneso tinklalapyje, jis ketino trečiadienį Tampa Bėjaus rajone sudeginti 2 998 Korano egzempliorius – tiek, kiek buvo aukų per 2001 metų rugsėjo 11-osios atakas. Pastorius buvo areštuotas drauge su kolega Marvinu Sappu, kelios minutės prieš numatytą sudeginimą.

Geinsvilio Floridoje esančio centro „Dove World Outreach Center“ pastorius T.Jonesas 2010 metais pagrasino deginti Korano egzempliorius, taip sukeldamas pasipiktinimą Jungtinėse Valstijose ir užsienyje, bet paskui tą planą atšaukė.

Tačiau 2011 metais jo kongregacija tikrai sudegino musulmonų šventraštį, o 2012-aisiais jis reklamavo vieną antiislamišką filmą. Visi tie trys incidentai išprovokavo smurtą Artimuosiuose Rytuose ir Afganistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.