S.Filinas grįžo į Maskvos Didįjį teatrą

Praėjus devyniems mėnesiams po to, kai buvo apipiltas sieros rūgštimi, garsiojo Maskvos Didžiojo teatro baleto trupės vadovas Sergejus Filinas grįžo į savo darbo vietą. „Aš esu toks laimingas, matydamas jus. Aš jaučiuosi gerai, tačiau gydymas dar tęsiasi“, - sakė jis savo kolektyvui, praneša agentūra AFP.

S.Filinas antradienį teatre pasirodė su akiniais nuo saulės.<br>EPA-ELTA nuotr.
S.Filinas antradienį teatre pasirodė su akiniais nuo saulės.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-17 20:08, atnaujinta 2018-02-22 02:34

S.Filinas tik šeštadienį grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius gydėsi sužalojimus. Sausį jis buvo apipiltas sieros rūgštimi ir beveik apako. Jam taip pat buvo sužalotas veidas. Acheno universitetinės klinikos medikams pavyko atkurti dalį S.Filino regėjimo. Dėl to jam teko atlaikyti daug operacijų.

S.Filinas antradienį teatre pasirodė su akiniais nuo saulės. Nepaisant jų, jo jaunatviškas veidas buvo gerai atpažįstamas. Tačiau kol S. Filinas vėl galės dirbti visu pajėgumu, jam prireiks dar kelių operacijų.

Po šio išpuolio į dienos šviesą išlindo daugybė intrigų ir aferų Didžiajame teatre. Nusikaltimo organizatoriumi policija įvardijo ir suėmė teatro šokėją Pavelą Dmitričenką.

Birželį teatro vadovybė atleido vieną garsiausių savo solistų Nikolajų Ciskaridzę. Jis buvo apkaltintas kurstęs nesveiką klimatą kolektyve, dėl to esą ir įvyko išpuolis. Liepą po 13 darbo metų buvo priverstas atsistatydinti Didžiojo teatro vadovas Anatolijus Iksanovas. Jo įpėdiniui Vladimirui Urinui pavesta grąžinti į teatrą ramybę ir išvesti jį iš krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.