Švedai siūlo A.Lukašenkai pirkti „meškiukų desanto“ lėktuvą

Švedai parduoda lėktuvą, kuriuo 2012 m. liepą buvo atliktas „meškiukų desanto žygis“ į Baltarusiją, ir pirmiausia pasiūlė jį įsigyti Aliaksandrui Lukašenkai, praneša BBC. Tuomet Švedijos reklamos agentūros atstovas Tomas Mazetti su kolege, pakilę iš Lietuvos, įskrido į Baltarusijos oro erdvę ir virš sostinės Minsko priemiesčio bei Ivenetso miestelio išbarstė daugybę pliušinių meškiukų su parašiutais ir demokratiniais šūkiais, o tada vėl sėkmingai grįžo į Lietuvą. Incidentas sukėlė didelį Baltarusijos prezidento A.Lukašenkos pyktį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 12:44 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:05 PM

Šiuo metu 1968 m. trivietis lėktuvas „Jadel“ parduodamas „Ebay“ aukcione. Aukcionas baigsis rugsėjo 24 d. Aukciono pabaigos išvakarėse lėktuvo kaina pasiekusi 11,5 tūkst. dolerių.

„Lėktuvas, 1968 m. prancūziškas „Jodel“, yra vis dar veikiantis. Jis parduodamas toks, koks yra. Vienintelė modifikacija – mažas liukas galiniame lange, pro kurį buvo metami meškiukai desantininkai. Savo darbą jis atliko ir yra veikiantis. Pelnas bus skirtas kovai už demokratiją Baltarusijoje“, - rašoma „Ebay“ skelbime.

Kaip teigia Baltarusijos opozicija, įdėjęs skelbimą, A.Mazetti pirmiausiai pasiūlė įsigyti lėktuvą pačiam A.Lukašenkai. „Kodėl jums neįsigijus mūsų lėktuvo? Galėsite paskolinti jį savo kariškiams. Tegul už milijoną dolerių, skiriamų oro gynybai, pasitreniruoja aptikti mažyčius medinius lėktuvėlius“, - opozicijos paskelbtame atvirame laiške rašė A.Mazetti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.