Bado streiką paskelbusi „Pussy Riot“ narė perkelta į izoliatorių

Rusijos kalėjimų

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:45 PM

„Nadežda Tolokonikova buvo perkelta į vadinamąją saugią vietą kolonijoje. Tai nėra bausmių kamera“, - naujienų agentūrai „Interfax“ sakė kalėjimų administracijos pareigūnas.

23 metų N.Tolokonikova, kuri turi mažą vaiką, atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę kolonijoje Mordovijoje, Rusijos centriniame regione. Kalėjimas jai buvo skirtas už pankgrupės „Pussy Riot“ pernai Maskvos katedroje surengtą protesto akciją.

Pasak atstovo, ji yra „vienvietėje kameroje, komfortiškomis sąlygomis, 7 kv.m plote su miegui skirta zona, šaldytuvu ir tualetu“.

Regiono kalėjimų priežiūros institucijos vadovas Genadijus Morozovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad N.Tolokonikova buvo perkelta į „bausmių izoliatorių“.

Jos advokatė Irina Chrunova teisinių naujienų agentūrai RAPSI sakė, jog N.Tolokonikova patvirtino, kad „buvo perkelta į saugią vietą“.

„Ji man nieko nesakė apie bausmių kamerą“, - pridūrė advokatė.

N.Tolokonikova pirmadienį paskelbė bado streiką ir skundėsi, kad kalinės turi po 17 valandų per dieną dirbti siuvykloje ir kad jos kolonijos vadovo pavaduotojas grasino jai mirtimi.

Laiške žiniasklaidai ji pateikia šiurpų, Gulago stiliaus paveikslą dėl gyvenimo sąlygų 14-ojoje pataisos darbų kolonijoje Mordovijoje, kur su kalinėmis yra elgiamasi kaip su „vergėmis“.

G.Morozovas sakė, kad kalėjimo administracija N.Tolokonikovą perkėlė dėl jos pačios saugumo.

„Tai - ne bausmė, tai buvo padaryta dėl Tolokonikovos pareiškimo, kad ji sulaukė grasinimų“, - sakė jis.

Regiono kalėjimų administracija paneigė N.Tolokonikovos teiginius apie sąlygas kolonijoje ir nurodė, kad kalinės dirba po aštuonias valandas per dieną. Administracija nurodė, kad ji ėmė skųstis, kai buvo atmestas jos prašymas sudaryti privilegijuotas sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.