Maskvos Šeremetjevo oro uosto saugykloje - S.Husseino milijardai?

Maskvos Šeremetjevo oro uostas slepia intriguojančią paslaptį. Nuo 2007 m. oro uoste laikomi 20 mlrd. eurų. Mk.ru rašo, kad pinigus iš Frankfurto atsiuntė kažkoks pilietis Farzinas Koroorianas Motlaghas, bet jų nepasiėmė. Iki šiol neaišku, koks bus šitų pinigų likimas – Rusijos valdžia negali jų konfiskuoti, bet jie negali būti atiduoti ir niekam kitam, išskyrus patį Motlaghą, kadangi siųsdamas pinigus jis nenurodė gavėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:55 PM

Grynieji pinigai yra saugomi padėkluose, kurių kiekviename – po 100 mln. eurų. Iš viso yra 200 padėklų, kiekvienas jų sveria apie toną. Visas grynųjų pinigų svoris siekia 200 tonų.

Iš kur šie pinigai ir kas tas ponas Motlaghas?

Prie siuntos pridėta Irano paso kopija, o pats pilietis nurodytas kaip Jungtinių Arabų Emyratų Centrinio banko darbuotojas. Jo vardu atidarytas „Facebook“ puslapis rodo, kad dabar jis gyvena Teherane, ir jo pavardė susijusi su daugybe neaiškių investicinių bendrovių. Vienas Irano naujienų portalas jo pavardę mini milijonų dolerių masto aferoje. Mk.ru spėja, kad tai gali būti slapto Saddamo Husseino turto likučiai.

Tiesa, Šeremetjevo oro uosto atstovai neigia saugantys tokią milžinišką pinigų sumą, ir Rusijos žurnalistų atkapstytą informaciją vadina kliedesiais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.