Priverstinai atostogaujančių JAV federalinių darbuotojų lauks nemokami mėsainiai

Vienas greitojo maisto

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 11:18 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:16 PM

„Jei žmonės neis į darbą, jie gali ateiti ir gauti mėsainį“ keturiose „Z-Burger“ kavinėse sostinės regione, paskirtomis valandomis vidurdienį ir pavakarę, pirmadienį sakė tinklo įkūrėjas ir valdytojas Peteris Tabibianas.

P.Tabibianas, kurio šeima 9-ajame dešimtmetyje emigravo iš Irano, pripažino, kad praras pinigų, „jei tai tęsis 20 dienų“, bet sakė norintis padėti valstybinių įstaigų tarnautojams, kurie sudaro didelę jo klientūros dalį.

Pasiūlymas galioja atostogų išleistiems federaliniams darbuotojams ir kontraktininkams, pateikusiems asmens tapatybės kortelę, taip pat - Vašingtono, kurį kaip federalinę apygardą prižiūri Kongresas, municipaliniams darbuotojams.

Vienais duomenimis, Vašingtone ir jo priemiesčiuose yra 320 tūkst. federalinių darbuotojų - maždaug 15 proc. visų federalinei vyriausybei dirbančių žmonių.

Sostinėje federalinių agentūrų uždarymas gali reikšti ir tokių turistinių objektų kaip Smithsono muziejai uždarymą. Tai taip pat gali sustabdyti šiukšlių išvežimą ir automobilių stovėjimo priežiūrą.

Netoli Vašingtono įsikūrusio George'o Masono universiteto ekonomistas Stephenas Fulleris apskaičiavo, kad regionas gali prarasti 200 mln. dolerių per dieną, jeigu federalinė vyriausybė uždarys savo agentūras, rašo „The Washington Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.