JAV išsiuntė tris Venesuelos diplomatus

Jungtinės Valstijos išsiuntė

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-02 10:13, atnaujinta 2018-02-21 14:19

Šis atsakomasis žingsnis buvo atliktas kitą dieną po to, kai minėti JAV pareigūnai buvo paskelbti nepageidaujamais asmenimis Venesueloje, kaltinant juos rezgus diversijas prieš vyriausybę, nurodė Karakaso URM.

Ministerija vadino Amerikos sprendimą nepagrįstu, nurodžiusi, kad Venesuelos diplomatai nesusitikinėjo su žmonėmis, nusistačiusiais prieš JAV prezidentą Baracką Obamą.

Išsiųsdama amerikiečius, tarp jų reikalų patikėtinę Kelly Keiderling, Venesuela pareiškė, kad šie diplomatai buvo susitikę su vietos ultradešiniaisiais – kuriais vyriausybė įvardija opoziciją – siekdami finansuoti prezidento Nicolo Maduro oponentus ir „skatinti diversijas prieš energetikos sistemą ir ekonomiką“.

Tuo tarpu vienas JAV Valstybės departamento pareigūnas Vašingtone patvirtino, kad Venesuelos reikalų patikėtiniui Calixto Ortegai Riosui ir dviem kitiems diplomatams pirmadienį buvo nurodyta išvykti iš Jungtinių Valstijų per dvi paras.

„Apgailėtina, kad Venesuelos vyriausybė vėl nusprendė išsiųsti JAV diplomatinius pareigūnus, remiantis nepagrįstais kaltinimais, dėl ko prireikė atsakomųjų veiksmų, – sakė amerikietis pareigūnas. – Tai neigiamai veikia abiejų šalių interesus ir tai nėra būdas šaliai vykdyti rimtą užsienio politiką.“

Abi šalys smarkiai nesutaria politikos klausimais, tačiau JAV noriai perka Venesuelos naftą. Jos nėra apsikeitusios ambasadoriais nuo 2010 metų.

Prezidentas N.Maduro yra ugningo būdo populistas, nusistatęs prieš Jungtines Valstijas ir šiuo atžvilgiu panašus į savo pirmtaką velionį Hugo Chavezą, kuris mirė nuo vėžio šių metų kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.