Rusija pateikė kaltinimus piratavimu dviem „Greenpeace“ aktyvistams

Organizacija „Greenpeace“ pranešė,

Brazilei Anai Paulai Alminhanai gresia 15 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr.
Brazilei Anai Paulai Alminhanai gresia 15 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-02 14:27, atnaujinta 2018-02-21 13:53

„Greenpeace“ teigia, kad kaltinimai piratavimu yra absurdiški. Jei aktyvistai bus pripažinti kaltais, Rusijos teismas jiems gali skirti iki 15 metų laisvės atėmimo bausmes.

Kaltinimai buvo pateikti brazilei aktyvistų laivo įgulos narei Anai Paulai Alminhanai ir laisvai samdomam britui videografui Kieronui Bryanui. Jie buvo tarp 30 sulaikytų aktyvistų, praeitą mėnesį surengusių protestą prie „Gazprom“ naftos gavybos platformos. Du aktyvistai bandė užkopti į platformą.

Organizacijos „Greenpeace International“ vykdomasis direktorius Kumi Naidoo sakė, kad kaltinimai piratavimu pateikti žmonėms, kurių „vienintelis nusikaltimas yra tai, kad jie turi sąžinę. Tai kelia pasipiktinimą ir yra ne kas kita kaip paties taikaus protestavimo principo puolimas“. Organizacija tvirtina, kad protestas buvo taikus ir nekėlė jokio pavojaus, o kaltinimai piratavimu yra nepagrįsti nei pagal Rusijos įstatymus, nei pagal tarptautinius teisės aktus.

Praeitą savaitę teismas Murmansko mieste nurodė sulaikyti 30 „Greenpeace“ aktyvistų dviems mėnesiams, kol vykdomas tyrimas. Likusiems 28 aktyvistams kaltinimai turėtų būti pateikti netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo