Dėl JAV vyriausybės krizės B.Obama atšaukė vizitus Azijoje

JAV prezidentas Barackas Obama dėl vyriausybės krizės atšaukė vizitus Azijoje,

B.Obama šeštadienį turėjo pradėti kelionę po keturias Azijos šalis.<br>AP nuotr.
B.Obama šeštadienį turėjo pradėti kelionę po keturias Azijos šalis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2013, 8:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:28 PM

B.Obama praleis du lyderių suvažiavimus, įskaitant Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) susitikimą Indonezijoje. Baltieji rūmai pranešė, kad toks sprendimas buvo priimtas, nes, „sustojus vyriausybės darbui, sunku tęsti keliones po užsienį“.

Dalis JAV vyriausybės įstaigų nustojo dirbti, nes dveji Kongreso rūmai nesusitarė dėl biudžeto. B.Obama penktadienio rytą apie atšaukiamą vizitą telefonu pranešė Indonezijos prezidentui. Baltųjų rūmų atstovas pridūrė, kad nauja data B.Obamos vizitui nebuvo paskirta. Vietoj prezidento APEC susitikime dalyvaus JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.

„Šio vizito atšaukimas yra dar viena pasekmė to, kad Atstovų rūmų respublikonai privertė sustabdyti vyriausybės darbą. Šis vyriausybės sustabdymas, kurio buvo galima lengvai išvengti, menkina mūsų galimybes kurti darbo vietas reklamuojant JAV eksportą ...“ , - teigia Baltieji rūmai.

B.Obama šeštadienį turėjo pradėti kelionę po keturias Azijos šalis: Indoneziją, Brunėjų, Malaiziją ir Filipinus. Trečiadienį Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas atidės vizitus Malaizijoje ir Filipinuose.

JAV vyriausybė iš dalies sustabdė darbą šią savaitę, kai respublikonai atsisakė patvirtinti biudžetą. Jie pareiškė, kad biudžetą patvirtins tik, jei bus atidėtas B.Obamos sveikatos apsaugos reformos finansavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.