Izraelio rabino laidotuvėse dalyvavo daugiau kaip pusė milijono žmonių

Daugiau kaip 500 tūkst. žmonių

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 11:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:30 AM

Ji dar pažymėjo, kad šis skaičius tebeauga, nes gedintieji eina iš namų į gatves po O.Yosefo mirties Jeruzalės ligoninėje.

Prie seminarijos, kurioje mokėsi šis rabinas, rinkosi daugiausia ultraortodoksai tradiciniais juodais rūbais, vyrai atskirai nuo moterų; vėliau jie nuėjo į Samhedrijos rajoną, kur vyksta laidotuvių apeigos.

Policija Šventajam mieste užblokavo kai kurias gatves ir rūpinasi laidotuvių saugumu, papildomai sutelkta tūkstančiai policininkų, sakė L.Samri.

O.Yosefas, turėjęs nepaprastą įtaką Izraelio žydams, kilusiems iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, bet susilaukdavęs ir nepritarimo dėl savo tiesmukai reiškiamų, dažnai guldavo į ligoninę; jam buvo daryta širdies operacija.

Pagarbą šiam rabinui, kuriam buvo jau 93-eji, atidavė ir politikai, tarp kurių buvo ir premjeras Benjaminas Netanyahu, ir prezidentas Shimonas Peresas; prezidentūra vadindavo O.Yosefą ir Sh.Peresą „senais draugais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.