Po triukšmingu Manheimo tiltu žudyta M.Romerio universiteto studentė neprisišaukė pagalbos

Žiaurus dvidešimtmetės lietuvės studentės Gabrielės nužudymas Manheime sukrėtė Vokietiją. Miesto kriminalistai tirti lietuvės nužudymui suformavo specialią 25 narių komisiją „Caesar“. Kol kas nėra aišku, kodėl lietuvė nusprendė grįžti į studentų bendrabutį tamsoje tokiu pavojingu keliu, pro narkomanų mėgstamą susibūrimo vietą. Policija spėlioja, ar ji pasiklydo, ar tiesiog nežinojo, kokia pavojinga ta vieta. Mergina pagal mainų programą į Vokietiją atvyko vasaros pabaigoje vienam semestrui.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Oct 7, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:17 AM

Nužudytoji lietuvė buvo Mykolo Romerio universiteto trečiakursė Gabrielė Žebrovskytė. Mergina studijavo psichologiją. Į Manheimo universitetą pagal „Erasmus“ mainų programą išvyko studijuoti rugpjūčio 20 d. keturiems mėnesiams.

Mykolo Romerio universiteto Tarptautinio studentų biuro vadovė Audra Dargytė Burokienė portalui lrytas.lt sakė, kad studentai, išvykstantys į užsienį pagal mainų programas, būna instruktuojami, kaip elgtis nepažįstamuose miestuose.

„Žinoma, vyksta pasiruošimai ir kaip elgtis, ne tik kokius dokumentus užsipildyti, - sakė A. Dargytė Burokienė. - Bendri saugaus buvimo bet kurioje pasaulio šalyje patarimai visuomet duodami“.

Studentams patariami panašūs dalykai, kaip ir užsieniečiams, atvykstantiems į Lietuvą – vakarais nevaikščioti vieniems, tamsiu paros metu vengti nuošalių vietų, saugoti savo daiktus, nesinešioti brangių daiktų ir dokumentų.

Manheime buvo naujokė

„Auka dar prastai orientavosi. Galimas dalykas, graži mergaitė nežinojo, koks pavojingas jos pasirinktas maršrutas, - bild.de cituoja policijos atstovą Martiną Bollą. - Arba auka, neseniai susipažinusi su žudiku, naiviai leidosi jo lydima per niūrų kvartalą. Ten nusikaltėlis pradėjo priekabiauti ir galiausiai nužudė mergaitę“.

Išprievartautos ir nužudytos merginos kūnas buvo rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli „Rheinstrasse“ tramvajaus stotelės. Penktadienį apie 18 val. 30 min. ją be gyvybės ženklų rado pro šalį ėjusi moteris. Nors tai populiari tarp narkomanų vieta, narkotikų lietuvės organizme nerasta. „Iš to, kaip mergina ten gulėjo, iš karto kilo įtarimas dėl žmogžudystės“, - M.Bollą cituoja rnz.de. Kad tai buvo išprievartavimas ir nužudymas, patvirtino ir autopsija.

„Tyrimas vyksta sunkiai, nes Gabrielė tik prieš keletą savaičių atvyko į Manheimą, ir mes labai nedaug apie ją žinome, pavyzdžiui, ar ji bendravo su kitais studentais“, - sakė M.Bollas. Policija žino tik tai, jog lietuvaitė buvo nužudyta naktį iš ketvirtadienio, spalio 3-osios, į penktadienį, spalio 4-ąją. Greičiausiai ji ėjo iš kurio nors iš daugybės renginių, skirtų Vokietijos susivienijimo dienai.

Policija sakosi liūdną žinią lietuvės šeimai pranešusi per Lietuvos ambasadą.

Vieta, kur įvykdytas žiaurus nusikaltimas, yra šalia dviračių ir pėsčiųjų tako, bet tai tamsi ir atkampi vieta. Tiltu eismas gana intensyvus ir triukšmingas, tad jeigu mergina bandė šauktis pagalbos, jos niekas galėjo ir neišgirsti. Tuo tarpu nusikaltėliai nusikaltimo vietą galėjo stebėti labai patogiai.

Policija prašo atsiliepti visus, kas matė Gabrielę naktį iš ketvirtadienio į penktadienį ar buvo netoli nusikaltimo vietos. Mergina liekno kūno sudėjimo, prisižiūrėjusi, vilkėjo juodas kelnes ir juodą viršutinę aprangos dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.