„Greenpeace“ vadovas prašo susitikimo su V.Putinu

Tarptautinės ekologinės

Aktyvistams buvo pateikti kaltinimai dėl piratavimo, už kurį gresia iki 15 metų laisvės atėmimo.<br>AP nuotr.
Aktyvistams buvo pateikti kaltinimai dėl piratavimo, už kurį gresia iki 15 metų laisvės atėmimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2013, 2:15 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:13 AM

„Greenpeace“ vykdomasis direktorius Kumi Naidoo sakė esantis pasiruošęs bet kada vykti į Maskvą ir tartis, kad būtų paleisti 30 ledlaužio „Arctic Sunrise“ įgulos narių.

„Esu pasiryžęs perkelti savo gyvenimą į Rusiją, kol truks šis reikalas. Pasisiūlyčiau „Greenpeace“ aktyvistų gero elgesio garantu, jeigu jie būtų paleisti už užstatą, – K.Naidoo rašo laiške V.Putinui. – Esame pasiryžę patirti pasekmes už savo veiksmus, jeigu tik tos pasekmės atitinka šalies baudžiamąjį kodeksą, kaip jį supranta bet kuris sveiko proto žmogus.“

Praeitą mėnesį Rusijos saugumo pajėgos išsilaipino „Greenpeace“ laive ir suėmė visus jo įgulos narius iš 18 šalių, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Jungtines Valstijas, kai keli aktyvistai pamėgino užkopti ant naftos gavybos platformos Barenco jūroje, priklausančios Rusijos valstybinei energetikos milžinei „Gazprom“.

28 aktyvistams ir dviem juos lydintiems žurnalistams buvo skirtas kardomasis areštas iki lapkričio 24 dienos Rusijos poliariniame regione esančiuose Murmansko ir Apatitų miestuose.

Jiems buvo pateikti kaltinimai dėl piratavimo, už kurį gresia iki 15 metų laisvės atėmimo.

K.Naidoo laiškas Kremliaus atsako kol kas nesulaukė. Tačiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas išsakė griežtų komentarų antradienį, duodamas interviu televizijai.

„Apie to laivo „Arctic Sunrise“ veiklą girdėjome daugelį metų, – S.Lavrovas sakė Kremliaus finansuojamai televizijai RT, transliuojančiai laidas užsienyje. – Jie buvo įsitraukę į provokacijas visame pasaulyje. Visais atvejais jie būdavo nubaudžiami – vienaip arba kitaip.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.