V.Putino pokalbis su Kaliningrado srities gubernatoriumi: trumpai apie Lietuvą, vėliau - apie futbolą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį susitiko su Kaliningrado srities gubernatoriumi Nikolajumi Cukanovu. Kaip matyti iš jų pokalbio stenogramos, pateikiamos portale freekaliningrad.ru, kalba nuo socialinių ir ekonominių regiono reikalų pasisuko į Lietuvos tematiką. Rusijos prezidentas klausinėjo, kas vyksta Lietuvos pasienyje, ir gubernatorius skundėsi apie dėl kruopščių patikrinimų nusidriekusias eiles bei verslininkų nepasitenkinimą. Tačiau vėliau V.Putinas pokalbį nukreipė į futbolą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį susitiko su Kaliningrado srities gubernatoriumi Nikolajumi Cukanovu.<br>Rusijos prezidento spaudos tarnybos nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį susitiko su Kaliningrado srities gubernatoriumi Nikolajumi Cukanovu.<br>Rusijos prezidento spaudos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:54 AM

V.Putinas: Jūs praėjusį kartą sakėte, kad pasienyje iškilo problemų su jūsų partneriais ir kaimynais, su Lietuva? Kas ten vyksta?

N.Cukanovas: Dabar, Vladimirai Vladimirovičiau, muitininkams tiesiog neužtenka pajėgumų, jie kruopščiai tikrina, kiek aš suprantu, pagal galiojančius įstatymus, aš tikrinau, pats važiavau į pasienį. Ir paprasčiausiai mes daugiau laiko skiriame. Savo ruožtu lietuvių kolegos lygiai taip pat anksčiau mus tikrino, ir lenkų kolegos tikrina.

V.Putinas: Bet vis vien tai kelia kažkokį nerimą.

N.Cukanovas: Taip, šiandien yra tam tikra rizika, nes neužtenka pasieniečių ir muitininkų, ir pailgėjo patikrinimų laikas – krovinius iškrauti, sukrauti – tiek į mūsų pusę, tiek į jų.

V.Putinas: Aš pamenu, tai kėlė jums nerimą.

N.Cukanovas: Taip, tai kėlė mums nerimą, Vladimirai Vladimirovičiau, nes įmonės ir verslininkai pradėjo į mane kreiptis, nes dėl užlaikymų negali iš srities greitai išvežti krovinių.

Ši tema, panašu, V.Putinui pasirodė nelabai įdomi, ir jis nukreipė kalbą į futbolą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.