E.Snoudeno tėvas ketvirtadienio rytą atskrido į Maskvą

Buvusio JAV specialiųjų tarnybų darbuotojo Edwardo Snoudeno tėvas Lonas Snowdenas ketvirtadienio rytą atskrido į Maskvą, praneša "RIA Novosti”, remdamasi televizijos kanalu "Rossija 24”. Jis pareiškė abejojąs, kad jo sūnus grįš į JAV.

JAV paslapčių viešintojo Snowdeno tėvas atvyko į Rusiją.<br>AP nuotr.
JAV paslapčių viešintojo Snowdeno tėvas atvyko į Rusiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2013, 9:49 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:28 AM

"Nesu įsitikinęs, kad mano sūnus grįš į JAV. Tai jo sprendimas. Jis jau suaugęs. Atvykau čia, kad daugiau sužinočiau apie savo sūnaus likimą. Žinoma, aš tikiuosi pasinaudoti galimybe jį pamatyti”, - sakė L.Snowdenas.

"Priešingai nei buvo teigiama anksčiau, aš neturėjau tiesioginių kontaktų su sūnumi. Aš nežinau, kokie jo tolesni ketinimai, bet esu tvirtai įsitikinęs, kad Edvardas - ne išdavikas, jis - demaskuotojas” - tikino L.Snowdenas.

E.Snowdenas paskelbė žiniasklaidoje duomenis apie JAV specialiųjų tarnybų realizuojamas piliečių sekimo visame pasaulyje programas, o po to pabėgo iš tėvynės. Birželio 23 d. jis iš Honkongo atskrido į Maskvą. Rugpjūčio 1 d. jam buvo suteiktas laikinas prieglobstis Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.