Kenijos gyventojų pyktį sukėlė itin švelni bausmė žagintojams

Kenijos gyventojai reikalauja

Kenijos gyventojai reikalauja griežtesnės bausmės.<br>AP nuotr.
Kenijos gyventojai reikalauja griežtesnės bausmės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-10 19:46, atnaujinta 2018-02-21 06:55

Šis žiaurus nusikaltimas ir teisėtvarkos pareigūnų atlaidumas jį įvykdžiusiems sukėlė didžiulį gyventojų pasipiktinimą.

Kaip pranešama, 16-metę užpuolė, sumušė ir po to išprievartavo šeši vyrai, kai mergina ėjo iš savo senelio laidotuvių vakarų Kenijoje birželio mėnesį. Po to užpuolikai sąmonės netekusią kraujuojančią savo auką įmetė į gilią nuotekų duobę.

Kai kuriuos iš savo užpuolikų mergina pažinojo, o tris iš jų vietos gyventojai patys atvesdino į policijos nuovadą, rašo viešos laikraštis „The Nation“.

„Tiems trims... buvo liepta pjauti žolę aplink policijos nuovadą ir netrukus jie buvo paleisti“, – mergaitės motina sakė laikraščiui.

Dabar paauglė, kuriai buvo sulaužytas stuburas, yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

Merginai susidarė fistulė – tuščiavidurė ertmė, jungianti jos išangę su vagina – dėl kurios ji nelaiko išmatų ir šlapimo, rašoma laikraštyje.

„Aš noriu, kad būtų įvykdytas teisingumas, – sakė nukentėjusioji „The Nation“. – Noriu, kad mano užpuolikai būtų suimti ir nubausti“.

Laikraštis pradėjo rinkti pinigus mergaitės gydymo išlaidoms padengti. Gydymas turėtų kainuoti daugiau nei 7 tūkst. JAV dolerių, o jos šeimai tai yra didžiuliai pinigai.

„Ji ne tik nukentėjo nuo žiauraus nusikaltimo, visam laikui pakeitusio jos gyvenimą, bet ir nesulaukė teisingumo“, – sakė laikraščio vyriausioji vadybininkė Ann Gitao-Kinyua.

Šalies įstatymų leidėjai pasmerkė šį nusikaltimą ir policijos neveiklumą, taip pat nurodė imtis veiksmų teisingumui įvykdyti.

„Tai nepakenčiama. Visi, kas tame dalyvavo, turi stoti prieš teismą – žagintojai ir policija, kuri užfiksavo tai kaip nusižengimą ir nurodė tiems žmonėms pjauti žolę“, – rašo vienas komentatorius laikraščio interneto svetainėje.

„Siaubinga, kokioje Kenijoje mes gyvename!“ – piktinosi kitas šalies gyventojas viename socialiniame tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.