Pakistanietė Malala pelnė Sacharovo premiją (papildyta)

Pakistano

Malala ketvirtadienį pelnė prestižinę Europos Parlamento Sacharovo premiją už minties laisvę.<br>AP nuotr.
Malala ketvirtadienį pelnė prestižinę Europos Parlamento Sacharovo premiją už minties laisvę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-10-10 14:02, atnaujinta 2018-02-21 07:14

„Šiandien mes nusprendėme leisti pasauliui sužinoti, kad mūsų vilčių dėl geresnės ateities laidas yra tokie jaunuoliai kaip Malala Yousafzai“, - sakė konservatyvios Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas.

Tarp galimų kandidatų gauti šią premiją Europarlamentas trumpajame sąraše dar buvo įvardijęs JAV žvalgybos paslapčių viešintoją Edwardą Snowdeną ir tris kalinamus Baltarusijos disidentus.

Tarp ankstesnių Sacharovo premijos, kuri skiriama kartu su 50 tūkst. eurų (172,6 tūkst. litų) piniginiu prizu, laureatų buvo kovos su apartheidu Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) didvyris Nelsonas Mandela ir buvęs Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Kofi Annanas.

Pakistano Talibanas ketvirtadienį pareiškė, kad mergaičių švietimo aktyvistė paauglė M.Yousafzai nepadarė „nieko“, už ką jai būtų vertėję skirti prestižinį Europos Sąjungos (ES) apdovanojimą, teikiamą už nuopelnus žmogaus teisių srityje.

„Ji nepadarė nieko. Islamo priešai ją apdovanoja, nes ji išsižadėjo islamo ir tapo sekuliari“, - grupuotės „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP) atstovas Shahidullah Shahidas (Šahidula Šahidas) sakė naujienų agentūrai AFP telefonu iš nežinomos vietos, komentuodamas Europos Parlamento sprendimą skirti Malalai Sacharovo premiją už minties laisvę.

Atstovas taip pat pagrasino, kad Talibanas vėl mėgins nužudyti šią aktyvistę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.