Po ką tik įvykusios nelaimės Malta įspėja: „ES vandenys - tai kapinės“

Po penktadienį įvykusios nelaimės, Maltos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:58 AM

J.Muscato teigimu, Malta jaučiasi atskirta nuo likusios Europos, todėl ragina Europos Sąjungos imtis atitinkamų veiksmų.

„Taisyklės turi būti keičiamos. Visiškai nesvarbu ar jos yra griežtinamos, ar sušvelninamos. Tiesa yra ta, kad šis dalykas yra žlugęs ir turi būti sutvarkytas“, - teigė Maltos premjeras.

Penktadienio vakarą įvyko dvi skaudžios nelaimės. Mažiausiai 500 migrantų, keliaujančių atskiromis valtimis buvo išgelbėti per kranto apsaugos operaciją prie Sicilijos krantų. Kita nelaimė įvyko netoli Egipto - apvirtus migrantų laivui, mažiausiai 12 žmonių nuskendo ir 116 buvo išgelbėta.

Anot J.Muscato, žmonės buvo išgelbėti dėl greitos Maltos ir Italijos reakcijos, tačiau jis pareiškė, kad „iš Europos pusės, mes girdėjome tik kalbas, tiesą sakant, tuščias kalbas“.

„Šiuo metu politikai svarsto migracijos įstatymų griežtinimą arba sušvelninimą“, - dėstė J.Muscato.

„Mes jaučiamės atskirti nuo Europos. Aš nežinau, kiek žmonių dar turi mirti jūroje, kad būtų ko nors imtasi. Sieksime, kad mūsų balsas būtų išgirtas artėjančioje Europos Vadovų Taryboje“, teigė Maltos ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.