Prancūzijos prezidentas leidžia sugrįžti deportuotai romei

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad iš šalies

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2013, 6:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:41 AM

„Jeigu ji pateiks prašymą ir jeigu ji nori tęsti savo mokslus, ji bus priimta, bet tik ji“, – sakė jis televizijai apie romų mergaitę, kuri kartu su savo šeima šį mėnesį buvo deportuota iš Prancūzijos.

Pati Leonarda Dibrani, kalbėdama Kosovo Mitrovicos mieste, kuriame su šeima gyvena deportuota iš Prancūzijos, atmetė F.Hollande'o pasiūlymą.

„Viena aš nevažiuosiu į Prancūziją, nepaliksiu savo šeimos. Aš ne vienintelė, kuriai reikia eiti į mokyklą, turiu dar brolių ir seserų“, – sakė ji.

Jos tėvas 47-erių Resatas Debranis pridūrė, kad šeima nebus padalinta, o į Prancūziją sugrįš bet kokiomis priemonėmis.

„Mano vaikai integravosi Prancūzijoje, mes toliau kovojame, nes mano vaikai čia (Kosove) yra svetimi“, – sakė jis.

L.Dibrani, su tėvais ir penkiais broliais bei seserimis Prancūzijoje gyveno ketverius metus, kol buvo nagrinėjamas jos šeimos pateiktas prieglobsčio prašymas. Šią vasarą prašymas buvo atmestas.

Ministerijos tyrimas nustatė, kad policininkai atvyko į šeimos namus spalio 9-osios rytą deportuoti visų jos narių, bet sužinojo, kad mergaitė prieš išvyką nakvojo savo draugės namuose.

Prancūzijos įstatymai draudžia policijos pareigūnams imtis priemonių prieš paauglius, kol jie yra mokykloje arba netoli jos.

Tyrimo išvadose sakoma, kad nors autobusas nebuvo nė arti prie L.Dibrani mokyklos, pareigūnai nesuvokė „šios išvykos nutraukimo pavojaus“ ir „neparodė būtino įžvalgumo“.

Kalbėdamas per televiziją F.Hollande'as pareiškė, kad nuo šiol bus draudžiama imtis tokių priemonių mokyklos valandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.