Ukrainiečiai G.Oniščenkos siųstus konditerijos ekspertus įtaria šnipinėjimu

„Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka išsiuntė ekspertus tirti maisto produktų ne tik į Lietuvą. Panaši inspektorių grupė atvyko ir į Ukrainą tirti jos konditerijos gaminių kokybės. Pastarųjų veikla Ukrainoje sukėlė įtarimų dėl pramoninio šnipinėjimo. Ukrainos žemės ūkio ir maisto pramonės ministras Nikolajus Prisiažniukas pranešė, kad iš Rusijos atvykusioje ekspertų grupėje, tiriančioje korporacijos „Roshen“ konditerijos fabrikus, yra Rusijos konditerijos kompanijų atstovų, rašo newsru.com.

„Rospotrebnadzor“ patikrinimas korporacijos „Roshen“ fabrike Kijeve pradėtas spalio 22 dieną.<br>Wikimedia Commons nuotr.
„Rospotrebnadzor“ patikrinimas korporacijos „Roshen“ fabrike Kijeve pradėtas spalio 22 dieną.<br>Wikimedia Commons nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:53 PM

Ministras išreiškė nuostabą dėl to, kad grupėje yra Rusijos konditerių. „Aš nesuprantu, kodėl toje grupėje atsirado konkurentai – Rusijos konditerijos kompanijų atstovai. Tai patikrinimas ar pramoninis šnipinėjimas?“ - klausė jis.

Kokių konkrečių Rusijos kompanijų atstovai yra grupėje, ministras neatskleidė, bet pažadėjo šį klausimą aptarti su Rusijos atstovais.

„Rospotrebnadzor“ liepos 29-ąją uždraudė į Rusiją įvežti šokoladą ir saldainius, pagamintus keturiuose Ukrainos kompanijos „Roshen“ fabrikuose.

„Rospotrebnadzor“ patikrinimas korporacijos „Roshen“ fabrike Kijeve pradėtas spalio 22 dieną.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.