Atstatydintam G.Oniščenkai pokštininkas pasiūlė darbą, ir jis sutiko

Buvęs „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka pasidavė pokštininko provokacijai. Populiarus internete tinklaraštininkas Vovan222 paskambino jam ir, prisistatęs Pirmojo kanalo generaliniu direktoriumi Konstantinu Ernstu, pasiūlė jam naują darbą. O konkrečiai – vesti televizijos laidą apie sveikatą, rašo vesti.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-24 17:17, atnaujinta 2018-02-20 21:05

Neįtardamas, kad tai provokacija, G.Oniščenka sutiko pasimatyti, aptarė programą, kurią veda Jelena Malyševa, ir netgi pasakė „Ernstui“, ką galvoja dėl jo atstatydinimo iš „Rospotrebnadzor“ vadovo posto.

„Sužinojau, kad turite problemų su darbu, ir jeigu kas nors nepavyks, norėčiau pasiūlyti programą apie sveikatą, panašią, kaip programa su Jelena Malyševa, apie tai, kokios prekės blogos, kokios geros, ir jūsų rekomendacijas“, -sakė „Ernstas“.

G.Oniščenka pasakė, kad tai labai rimtas ir įdomus pasiūlymas. Toliau buvo aptariamas laidos formatas ir reguliarumas.

Atsakydamas į klausimą, ką galvoja apie J.Malyševą, G.Oniščenka papasakojo, kaip laidos vedėja tobulėjo, ir kad jis ją labai gerbia.

Tada atėjo metas svarbiausiam klausimui. „Kaip aš supratau, su jumis nenori pratęsti sutarties?“ - paklausė pokštininkas.

„Man suėjo 63 metai, o pagal įstatymus galima iki 65, bet veikia mechanizmas, - atvirai atsakė „Ernstui“ G.Oniščenka. - Aš neturiu iliuzijų – gana daug žmonių, kurie, švelniai tariant, nepalankiai į mane žiūri dėl mano veiksmų. Panašu, veikia jėgos, be to, mano pasisakymai dėl biologinių problemų, kuriomis mes su jūsų tėčiu kažkada šiek tiek užsiėmėme. Nors išoriškai viskas padoriai, pagarbiai“.

Apie savo naujas pareigas (kai vyko pokalbis, dar nebuvo žinoma, kad jį ketinama paskirti ministro pirmininko patarėju) G.Oniščenka sakė: „Kai tu žinai kažkokią savo vertę, nusileisti žemyn ar atsitraukti nuo to, kas pasiekta, ko gero neatrodo labai teisinga. Aš dar nepriėmiau sprendimo, nors matyti anos pusės suinteresuotumas dėl šitokio varianto, kaip sklandžiai dirbtinai pakelti aukštyn“.

Taip pat G.Oniščenka prisipažino, kad kūrybinė ir pedagoginė veikla jam visai priimtina ir telpa į egzistuojančius įstatymų rėmus – ta prasme, kokios etatinės veiklos rūšys leidžiamos valdininkams.

Po to pokštininkas perskambino G.Oniščenkai ir prisipažino, kad jį „patrolino“. Į tai G.Oniščenka sureagavo ramiai: „Na, patrolino tai patrolino“, - atsakė jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?