Gruzija sieks glaudesnių ryšių su Vakarais

Naujasis Gruzijos prezidentas

Europos lyderiai ir apžvalgininkai pasveikino sekmadienį vykusius „švarius“ rinkimus, kuriuos laimėjo vyriausybės vadovo Bidzinos Ivanišvilio bendražygis.<br>AP nuotr.
Europos lyderiai ir apžvalgininkai pasveikino sekmadienį vykusius „švarius“ rinkimus, kuriuos laimėjo vyriausybės vadovo Bidzinos Ivanišvilio bendražygis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2013, 9:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:47 PM

Europos lyderiai ir apžvalgininkai pasveikino sekmadienį vykusius „švarius“ rinkimus, kuriuos laimėjo vyriausybės vadovo Bidzinos Ivanišvilio bendražygis. Tai ženklas, kad demokratija bręsta mažoje Pietų Kaukazo valstybėje.

„Europa yra mūsų pasirinkimas, ir šie rinkimai patvirtina mūsų kryptį Europos link“, - per spaudos konferenciją sakė 44-erių G.Margvelašvilis.

Pareikšdamas, kad Gruzija nenusileis Rusijos spaudimui atsisakyti draugiškų santykių atkūrimo su Europa, prezidentas sakė: „Mes turime principais paremtą konstruktyvią ir tvirtą poziciją“.

Remiantis preliminariais balsavimo rezultatais, koalicijos „Gruzijos svajonė“ kandidatas G.Margvelašvilis surinko 62,11 proc. balsų. B.Ivanišvilio valdančioji koalicija pirmą kartą kontroliuoja prezidentūrą, vyriausybę ir parlamentą. Tačiau premjeras planuoja pasitraukti po vos dvejų metų politikoje. Jis teigia, kad jo darbas baigtas atėjus pagrindinio varžovo Michailo Saakašvilio dešimties metų valdymo pabaigai. Bet Gruzijos laukia dar daug iššūkių - silpnėjančios ekonomikos sustiprinimas ir užsienio investuotojų, kuriuos išvaikė politinis šalies nestabilumas, pasitikėjimo atsikovojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.