M.Jacksono gydytojas paleistas iš kalėjimo

Nešlovę

C.Murray išėjo į laisvę po dvejų metų kalėjimo už netyčinį nužudymą.<br>AP nuotr.
C.Murray išėjo į laisvę po dvejų metų kalėjimo už netyčinį nužudymą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

WENN, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-28 11:09, atnaujinta 2018-02-20 19:21

Iš Los Andželo kalėjimo gydytojas išėjo anksti pirmadienį, pranešė Los Andželo apygardos šerifo departamentas. C.Murray už grotų sėdėjo nuo 2011 metų, kai buvo pripažintas kaltu dėl mirtinos anestetiko dozės skyrimo „popmuzikos karaliui“ 2009 metų birželį.

Penktadienį jo advokatas Charlesas Peckhamas Teksase padavė Traviso apygardos teismui civilinę peticiją, kuria prašo teisėjo neleisti valstijos pareigūnams atšaukti jo mediko licencijos, kol Kalifornijoje bus svarstoma jo apeliacija baudžiamojoje byloje.

Advokatas baiminasi, kad jeigu Teksaso pareigūnai uždraus C.Murray verstis medicina, Kalifornijos pareigūnai gali pasinaudoti šia byla ir taip pat visiškai panaikinti jo leidimą ten, o tai esą sukeltų „neatitaisomą žalą“ jo klientui, kurio licencijos galiojimas abiejose šiose valstijose buvo sustabdytas paskelbus jam nuosprendį.

Ch.Peckhamas Niujorko laikraščiui „Daily News“ sakė: „Yra aiškus potencialas domino efektui ... Dr.Murray jaučia nenumaldomą troškimą padėti žmonėms ir nepriklausomai nuo to, kur bus, grįš prie jam duotos gydymo profesijos. Tiesa ta, kad toks žmogus kaip Dr.Murray, kuris paskyrė savo gyvenimą pagalbai žmonėms, ras vietą tai daryti. Ar tai būtų Teksasas, ar JAV, ar nežinome kur, galite būti tikri, kad jis ras vietą padėti žmonėms“.

Kalifornijos Medicinos tarybos nariai taip pat ėmėsi žingsnių atšaukti C.Murray licenciją valstijoje, bet procesas sustojo, kol bus išspręstas jo apeliacijos klausimas, nes teistumas nelaikomas galutiniu, kol nesibaigia visos apeliacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.