Ginkluotas užpuolikas Norvegijoje pagrobė autobusą ir nužudė tris žmones

Šios atakos motyvai kol kas neaiškūs.

Iš įvykio vietos gabenami sužeistieji.<br>AP nuotr.
Iš įvykio vietos gabenami sužeistieji.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2013, 10:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:49 PM

Pareigūnai suėmė įtariamąjį, kuris, kaip pranešama, kilęs iš Pietų Sudano.

Policijos komisaras Ronny Idenas sakė žurnalistams, kad 31 metų įtariamasis gyveno Ordalo miestelyje, esančiame netoli išpuolio vietos.

Jo aukomis tapo du apie 50 metų amžiaus vyrai – autobuso vairuotojas ir keleivis švedas – bei viena 19-metė, nurodė policija, pridūrusi, kad jie buvo vieninteliai tuo autobusu važiavę žmonės, neskaitant įtariamojo.

Įtariamasis taip pat buvo sužeistas peiliu ir šiuo metu gydomas ligoninėje antrajame didžiausiame Norvegijos mieste Bergene, nurodė R.Idenas.

Šios atakos motyvai kol kas neaiškūs.

Įtariamasis užpuolikas buvo sutramdytas ugniagesių, pirmieji atvykę gavus pranešimą apie incidentą, kuris, kaip manyta iš pradžių, buvo eismo įvykis, nurodė policija.

Tolimųjų reisų autobusas važiavo keliu tarp kalnuoto Valdreso regiono, kuriame veikia populiarūs slidinėjimo kurortai, ir sostinės Oslo.

Artimiausias policijos skyrius buvo už maždaug 89 kilometrų nuo šios kruvinos atako vietos, o pirmieji pareigūnai ten atvyko tik po maždaug po pusantros valandos, kai buvo pranešta apie tą įvykį.

Niekas nerodo, jog įtariamas užpuolikas ir aukos pažinojo vieni kitus, sakė policijos pareigūnai, pridūrę, kad iš Oslo atvyksta kriminalinės policijos tyrėjai, kurie padės aiškintis šio išpuolio aplinkybes.

Pirmasis į įvykio vietą atvykęs liudininkas pasakojo iš pradžių pagalvojęs, kad įvyko autobuso avarija ir puolė į pagalbą viduje esantiems žmonėms.

„Autobusas buvo šalikelėje, todėl sustabdėme savo automobilį ir pribėgome“, – liudininkas, vardu Leifas, sakė televizijai TV2.

Jis sakė kartu su kitu asmeniu mėginęs atidaryti autobuso duris, bet jiems nepavyko.

„Durų nebuvo įmanoma atidaryti. Tuomet autobuse pamatėme tamsiaodį vyrą. Iš pradžių pagalvojome, kad jis mėgina ištrūkti, bet kai pamatėme jį vaikščiojantį su peiliu, suvokėme, kad padėtis visiškai kitokia“, – aiškino Leifas.

2003 metais tame pačiame kelyje tarp Valdreso ir Oslo vienas iš Etiopijos kilęs vyras nužudė autobuso vairuotoją po to, kai viename vietos migrantų centre nužudė kitą prieglobsčio Norvegijoje siekusį asmenį.

Tas užpuolikas buvo pasiųstas gydyti į psichiatrijos ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.