V.Putinas baus teroristų artimuosius

Rusijos prezidentas Vladimiras

V.Putino rugsėjį pateiktą įstatymą parlamentas patvirtino spalio pabaigoje.<br>AP nuotr.
V.Putino rugsėjį pateiktą įstatymą parlamentas patvirtino spalio pabaigoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:55 PM

V.Putino rugsėjį pateiktą įstatymą parlamentas patvirtino spalio pabaigoje.

Prieš kovotojų šeimas nukreipta iniciatyva Rusijos valdžia siekia nuslopinti sukilimą neramiame Šiaurės Kaukaze, kur smurtas per daugiau nei dešimtmetį pareikalavo tūkstančių žmonių gyvybių.

Naujasis įstatymas numato, kad teroristinės atakos materialinę ir moralinę žalą turės kompensuoti „pažeidėjas ir jo/jos šeimos nariai, giminės ir kiti artimieji“.

Įstatymas taip pat padės nuodugniau įvertinti „teroro aktą įvykdžiusių“ asmenų artimųjų nuosavybę bei patikrinti, ar turtas nebuvo įgytas nelegaliai.

Asmenims, kurie bus pripažinti kaltais dėl pratybų, skirtų vykdyti teroristinei veiklai, nuo šiol grės maksimali dešimties metų laisvės atėmimo bausmė ir baudos iki 500 tūkst. rublių (15 tūkst. 700 JAV dolerių). Už bandymą sukurti teroristų tinklą bus baudžiama iki 20 metų kalėjimu ir baudomis iki milijono rublių (30 tūkst. 900 JAV dolerių). Teroristų organizacijoms priklausantys asmenys bus baudžiami dešimties metų laisvės atėmimu ir 500 tūkst. rublių baudomis.

Taip pat įstatymas numato sugriežtinti bausmę iki dešimties metų laisvės atėmimo už ginkluotų grupių įkūrimą, finansavimą ir vadovavimą joms. Už dalyvavimą šių grupių veikloje gresia iki šešerių metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą