Maskvos teisme - S.Filino akistata su užpuoliku

„Niekam neatleidžiu už tai, kas įvyko“, - sakė jis.

S.Filinas salėje pasirodė su tamsiu kostiumu ir tamsiais akiniais.<br>AP nuotr.
S.Filinas salėje pasirodė su tamsiu kostiumu ir tamsiais akiniais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-07 10:38, atnaujinta 2018-02-20 13:18

S.Filinas, kuris kone visiškai prarado regėjimą, kai užpuolikas anksčiau šiais metais jam į veidą šliūkštelėjo rūgšties, liudijo teatro buvusio solisto Pavelo Dmitričenkos, kaltinamo užpuolimo suplanavimu, teisme.

S.Filinas, kuris kalbėjo itin atvirai ir vienu metu apsiverkė, neigė, kad teikdavo pirmenybę balerinoms remdamasis kokiais nors „intymiais santykiais“, ir sakė, kad negali atleisti tiems, kas suplanavo ir įvykdė jo užpuolimą.

„Niekam neatleidžiu už tai, kas įvyko“, - sakė jis.

Jo liudijimas atskleidė dar daugiau intrigų ir sąmokslų užkulisiuose Didžiajame teatre, kurio, kaip vieno geriausių baleto teatrų pasaulyje, reputacijai minimas užpuolimas sudavė didelį smūgį.

S.Filinas, kuris pasirodė su tamsiu kostiumu ir tamsiais akiniais, atrodė ramus ir pageidavo stovėti prieš teisėją, nors gydytojai jam liepė vengti streso.

Tačiau po kelių valandų skausmingo liudijimo, teisėjui paprašius apibūdinti savo sveikatą ir emocijas, S.Filinas palūžo.

„Po to, kas įvyko, mano artimųjų gyvenimas visiškai pasikeitė. Aš netekau regėjimo. Nebegaliu žiūrėti savo vaikų“, - pasakė S.Filinas, prieš išeidamas iš salės atgauti pusiausvyros.

Grįžęs jis buvo pernelyg nusiminęs, kad galėtų tęsti, ir teisėjas paskelbė pertrauką iki ketvirtadienio. Tačiau S.Filinas, kurį viso posėdžio metu stebėjo gydytojas, daugiau jokio vaidmens procese nevaidins.

Anksčiau posėdžio metu jis neigė, kad turėjo kokių nors konfliktų su P.Dmitričenka, bet pripažino, jog prieš užpuolimą buvo perspėtas, kad šis šokėjas ieško jį kompromituojančios informacijos.

S.Filinas P.Dmitričenką pavadino emocingu jaunu vyru ir sakė, jog buvo informuotas, kad šis solistas bando rinkti kompromituojančią informaciją apie jo meilės ir finansinius reikalus.

„Kalbant apie intymius santykius, aš turiu nuostabią šeimą, tris vaikus ... Kaltinimai, kad šokėjos eidavo per mano lovą, yra ne tiek įžeidžiami man, kiek balerinoms, kurios esą turėjo su manimi romanų“, - sakė jis ir pridūrė: „Tai - melas“.

Tą vakarą, kai buvo užpultas, S.Filinas buvo su viena pagrindinių trupės solisčių Olga Smirnova, kurią daugelis kritikų laiko didžiausia nauja trupės žvaigžde ir kuri sulaukė didžiulės sėkmės per Didžiojo teatro šios vasaros gastroles Londone.

Tačiau S.Filinas sakė, kad O.Smirnova karjeros laiptais pakilo dėl savo talento. Jis neigė, kad ji turėjo su juo meilės ryšių, ir tvirtino, kad su balerinomis elgiasi vienodai teisingai.

„Mano žmona, su kuria 10 metų turiu intymių santykių, nešoka kaip Olga Smirnova“, - paaiškino jis. S.Filino žmona Maria Prorvič šoka kordebalete.

Kalbama, kad P.Dmitričenka, kuris yra žinomas dėl tokių „tamsių“ vaidmenų kaip Ivano Rūsčiojo, buvo nepatenkintas paaukštinimo sau ir savo tuometinei draugei Anželinai Voroncovai trūkumu.

Taip pat yra teisiamas Jurijus Zaruckis, buvęs kalinys, kuris yra kaltinamas užpuolimo įvykdymu. Dar vienas vyras, Andrejus Lipatovas, yra kaltinamas tuo, kad nuvežė užpuoliką į užpuolimo vietą.

S.Filinas neigė pažinojęs šiuos du įtariamus nusikaltimo bendrininkus. Visi trys atsakovai yra areštuoti ir sėdėjo kaltinamųjų narve žurnalistų prisigrūdusioje teismo salėje.

S.Filino advokatai sakė, kad jis siekia 3,5 mln. rublių (80 tūkst. eurų) kompensacijos už fizinę ir moralinę žalą.

S.Filinas teismui papasakojo, jog jam buvo atliktos 23 operacijos, o gydytojai perspėjo, kad „tai - tik pradžia“. Pasak S.Filino, jis kitą savaitę grįš į Vokietiją rimtai akies operacijai.

43 metų S.Filinas, buvęs baleto šokėjas, kuris kažkada ir pats buvo Didžiojo teatro žvaigždė, 2011 metais tapo šio legendinio teatro baleto trupės meno direktoriumi.

Šių metų sausį jam netoli namų užpuolikas į veidą šliūkštelėjo rūgšties, kuri smarkiai nudegino akis ir odą.

Jeigu bus pripažinti kaltais, atsakovai gali sėsti už grotų laikotarpiui iki 12 metų.

P.Dmitričenka, kuris tardymo izoliatoriuje laikomas nuo kovo, praėjusią savaitę padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą ir sakė, jog niekada nesiekė, kad S.Filinas būtų taip sunkiai sužalotas.

Šokėjas nurodė, kad nors ir neigia bet kokią kriminalinę kaltę pagal jam pateiktus kaltinimus, pripažįsta savo moralinę atsakomybę. „Neatleidžiu savęs nuo moralinės atsakomybės. Prašau jūsų man atleisti“, - sakė jis S.Filinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.