Kambodžoje sulaikytas Rusijos magnatas S.Polonskis

Rusijoje dėl kaltinimų pinigų iššvaistymu ieškomas verslo magnatas Sergejus Polonskis sulaikytas Kambodžoje. Jo laukia ekstradicija į Rusiją, remdamasi jo advokatu skelbia "RIA Novosti".

S.Polonskis bus perduotas imigracijos policijai Kambodžos sostinėje Pnompenyje.<br>AP nuotr.
S.Polonskis bus perduotas imigracijos policijai Kambodžos sostinėje Pnompenyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:04 AM

Televizija "Rossija 24" paskelbė pirmadienį, kad verslininkas buvo nugabentas į policijos skyrių. Pranešama, kad policijos paieškų ir sulaikymo operacija truko kelias valandas, buvo šaudoma.

Televizijos tinklalapyje paskelbtame pranešime cituojamas S.Polonskis, kuris teigė, kad pareigūnai nepateikė jokio arešto orderio. Verslininko teigimu, jo areštas buvo "visiškas pasityčiojimas".

"Aš nieko nenužudžiau ir nieko nepavogiau. Esu sąžiningas žmogus", - sakė S.Polonskis.

S.Polonskis bus perduotas imigracijos policijai Kambodžos sostinėje Pnompenyje. Ten jis bus laikomas iki ekstradicijos į Rusiją, informavo advokatai.

Kambodžos policijos šaltinis pirmadienį patvirtino "RIA Novosti", kad rusas sulaikytas pagal Interpolo arešto orderį dėl ekstradicijos į Rusiją.

Pirmadienio rytą S.Polonskio advokatas Aleksandras Karabanovas, kuris buvo įspėtas savo policijos šaltinių, kad vykdoma paieškų operacija, teigė, kad jo klientas "slapstosi džiunglėse".

Operacija buvo surengta po to, kai Rusijos magnatas socialiniame portale "Facebook" paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vyresnysis Kambodžos policijos pareigūnas reikalauja 1 milijono JAV dolerių už pagalbą siekiant išvengti ekstradicijos į Rusiją, pažymėjo A.Karabanovas.

Praėjusią savaitę Rusijos generalinė prokuratūra pranešė, jog Kambodžai, kur S.Polonskis gyveno savo privačioje saloje, išsiuntė oficialų prašymą dėl ekstradicijos. Rugsėjį Kambodža suteikė S. Polonskiui pilietybę po to, kai teisėjai išteisino jį dėl tariamos atakos prieš kelis vietos gyventojus.

Buvęs vienas turtingiausių Rusijos žmonių S.Polonskis buvo apkaltintas už akių daugiau nei 5,7 mlrd. rublių (177,5 mln. JAV dolerių) iš investuotojų iššvaistymu vykdant prabangių gyvenamųjų pastatų statybų projektą Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.