Didysis teatras už solinius vaidmenis reikalavo pinigų?

Rusijos legendinį Didįjį

Skandalai Didįjį teatrą persekioja nuo sausio.<br>AP nuotr. iš archyvo
Skandalai Didįjį teatrą persekioja nuo sausio.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2013, 6:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:41 AM

19-metė teksasietė Joy Womack, kuri buvo pasamdyta pernai, baigusi Didžiojo teatro šokio mokyklą, interviu laikraščiui „Izvestija“ sakė, kad svajojo apie solinius vaidmenis spektakliuose, bet jai buvo pasakyta, kiek tai kainuos.

„Sužinojau, kad turiu sumokėti 10 tūkst. dolerių už variacijas, kad pasirodyčiau viename spektaklyje, kad šokčiau vaidmenį, - sakė ji dienraščiui. - Vienas konkretus žmogus nurodė man šį skaičių, bet aš nenoriu sakyti jo vardo“.

Variacija yra solinis šokėjo šokis, suteikiantis vertingą progą padaryti įspūdį mokytojams ir kritikams.

Pasak J.Womack, ji prašė meno direktoriaus Sergejaus Filino patikrinti jos šokimą, bet jis atsisakęs ir nurodęs jai, kad jam to nereikia.

Skandalai Didįjį teatrą persekioja nuo sausio, kai S.Filinui per užpuolimą netoli jo namų į veidą buvo šliūkštelėta rūgšties.

Meno direktorius kone apako, teatro direktorius Anatolijus Iksanovas neteko darbo, o dar tebevykstantis S.Filino užpuolikų teismas atskleidė vidaus nesutarimus trupėje.

J.Womack sakė, kad šoko kordebalete, nors pasirašė solistės sutartį, ir negalėjo gauti svarbesnių vaidmenų, nors vyresnybė ją gyrė.

„Kai Sergejus Jurjevičius (Filinas) grįžo, jis pasakė: „Ne, ši mergina turėtų likti kordebalete“, - pasakojo J.Womack. - Žmonės man pasakė, kad aš neturiu rėmėjo, ... ko nors, kas galėtų kalbėti mano vardu, nes dabar teatras dirba tik tokiu būdu“.

Ji taip pat skundėsi, kad teatras nesumokėjo už kai kurias jos šiemetines gastroles Rusijoje.

„Noriu pamiršti šį košmarą“, - sakė J.Womack. Ji neketina eiti į teismą ir jau pasirašė kontraktą su kita Maskvos trupe, Valstybiniu Kremliaus baletu.

Didžiojo teatro spaudos tarnyba kol kas nekomentavo J.Womack interviu, tik nurodė, kad S.Filinas išvyko iš Maskvos tolesniam gydymuisi Vokietijoje, o teatro atstovė šiuo metu yra užsienyje.

J.Womack, viena iš kelių Didžiojo teatro baleto trupės užsieniečių, dalį savo mokslų išėjo Didžiojo teatro baleto akademijoje Maskvoje, o pernai ją, baigusią šią mokyklą, teatras pasamdė.

Teatro interneto svetainėje ji nurodyta kaip kordebaleto šokėja, nors jos asmeninėje interneto svetainėje sakoma, kad ji yra solistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.