Priešpaskutiniu sudužusio lėktuvo reisu skridę keleiviai: „Jo būklė buvo siaubinga“

Kazanėje sudužęs „Boeing 737-500“, kuriuo skrido 44 keleiviai ir 6 įgulos nariai, sekmadienį turėjo atlikti du reisus. Iš pradžių jis iš Kazanės atskrido į Maskvą, o po pietų iš Rusijos sostinės vėl turėjo grįžti į Tatarstano respubliką. Tačiau ši kelionė oro linijų bendrovei „Tatarstan“ priklausančiam lėktuvui buvo paskutinė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 7:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:52 AM

Be to, paaiškėjo, kad sudužęs lėktuvas prieš metus avariniu būdu leidosi Kazanėje, o prieš 12 metų - Brazilijoje.

Nusileidimas Maskvoje - įtemptas

Priešpaskutiniu šio 23 metų senumo orlaivio reisu sekmadienį iš Kazanės į Maskvą skridusi keleivė Lenara Kašafudinova Rusijos žiniasklaidai pasakojo, kad jau nusileidžiant Maskvos Domodedovo oro uoste lėktuvą stipriai kratė.

„Pagal rusiškų oro linijų standartus šio lėktuvo būklė buvo visiškai standartinė. Akivaizdu, kad jis ne naujas. Iš principo, kelionė šiuo lėktuvu vyko normaliai, išskyrus nusileidimą. Lėktuvą purtyti pradėjo dar likus 10 minučių iki nusileidimo. Orlaivis sviro tai į kairę, tai į dešinę - toks jausmas, kad tai vyko dėl stipraus vėjo.

Nusileidome pirmuoju bandymu, tik prieš nusileidžiant jautėme stiprų purtymą. Dabar galime dėkoti aukštesnėms jėgoms, kad nusileidome iš pirmo karto", - pasakojo moteris.

Peikė lėktuvo būklę

Kitas šiuo lėktuvu į Maskvą skridęs keleivis Grigorijus Busarevas pasakojo iš karto supratęs, kad lėktuvo būklė - labai prasta.

„Lėktuve buvo sulaužyti stalai, sugadintos kėdės. Tačiau blogiausia prasidėjo, kai orlaivis ėmė leistis. Jį supo į šonus - jausmas buvo toks, tartum būtume patekę į oro kišenę. Tokių dalykų man nėra nutikę", - Rusijos televizijai kalbėjo vyras, pabrėžęs, kad iš išorės „Boeing 737-500“ atrodė normaliai.

Socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimas, kuriame vienas rusas teigia, kad šiuo lėktuvu skrido nelaimės išvakarėse. „Lėktuvo būklė buvo siaubinga. Sėdinčius viduje kratė kaip skalbimo mašinoje. Šviesa nedegė, saugos diržų spynelės sulaužytos. Įspūdis toks, kad šis lėktuvas skraido visą parą 30 metų“, – rašoma internete.

Bendrovė, kuriai priklauso lėktuvas, pranešė, kad orlaivio techninė būklė prieš sekmadienio skrydžius buvo patikrinta.

Sparnu kabino žemę?

Reisu „Maskva-Kazanė“ skridęs lėktuvas rėžėsi į žemę jau sutemus. Jau patvirtinta, kad tarp 50 žuvusiųjų yra Tatarstano prezidento sūnus Irekas Minichanovas. Tarp žuvusiųjų yra Didžiosios Britanijos ir Ukrainos piliečiai.

Agentūros „Interfax“ šaltiniai pateikė informacijos, kad „Boeing“ sudužo, kai po pirmo nesėkmingo bandymo nusileisti bandė vėl pakilti ir sparnu užkabino žemę.

Lėktuvas rėžėsi į žemę, kilo gaisras, nes sprogo degalų bakas.

Kol kas nežinoma, ar nelaimė įvyko dėl techninio gedimo, ar pilotų klaidos.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad žuvusių keleivių artimieji gaus po 3 mln. rublių kompensaciją nepaisant to, kokios bus katastrofos priežastys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.