Toronto miesto taryba atėmė iš mero daugumą įgaliojimų

Toronto miesto

R.Fordas tarybos sprendimą pavadino perversmu ir žadėjo „atvirą karą“ per kitais metais įvyksiančius mero rinkimus.<br>AP nuotr.
R.Fordas tarybos sprendimą pavadino perversmu ir žadėjo „atvirą karą“ per kitais metais įvyksiančius mero rinkimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2013, 8:43 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:15 AM

Tokiu miesto tarybos sprendimu į problemas įklimpęs didžiausio Kanados miesto ir ekonominio centro meras tampa iš esmės nominaliu vadovu, tačiau R.Fordas karingai pažadėjo nieko nepaisydamas kovoti toliau.

R.Fordas tarybos sprendimą pavadino perversmu ir žadėjo „atvirą karą“ per kitais metais įvyksiančius mero rinkimus.

„Tai, kas čia šiandien vyksta, yra ne demokratinis procesas, tai - diktatūros procesas“, - pareiškė 44 metų meras.

„Jūs absoliučiai sakote visiems, kas balsavo per praėjusius municipalinius rinkimus, kad jų balsai nesiskaito“, - sakė jis.

Palygindamas tarybos sprendimą su Irako invazija į Kuveitą, jis pridūrė: „Na, žmonės, jei galvojate, kad amerikietiško stiliaus politika yra bjauri, ką tik, žmonės, atakavote Kuveitą“.

Prieš balsavimą debatai dėl tokio sprendimo buvo virtę farsu - R.Fordas tyčiojosi iš triukšmadarių galerijoje visuomenei, o vienu metu netyčia pargriovė tarybos narę, kai lėkė per salę.

Toronto taryba praėjusią savaitę jau balsavo už tai, kad būtų apkarpyti R.Fordo oficialūs įgaliojimai, o pirmadienį nuėjo dar toliau, kad „atkurtų visuomenės pasitikėjimą Toronto vyriausybe“, sakė mero pavaduotojas.

Tačiau R.Fordas, kuris atsiprašė už savo audringą gyvenimo būdą ir nepadorius viešus protrūkius, atsisako trauktis iš posto, kalbėjo apie teisinius veiksmus ir sakė, kad vienintelis nuosprendis jo turėtų laukti prie balsadėžių kitais metais.

„Tai bus atviras karas“, - sakė meras, kuris susiduria su vis didėjančiu pasipiktinimu dėl nesibaigiančios prasižengimų, pripažintų ir įtariamų, virtinės - nuo pat to laiko, kai policija praėjusį mėnesį paskelbė turinti vaizdo medžiagą, kurioje jis įamžintas rūkantis kokainą.

R.Fordas pripažino, kad rūkė nelegalų narkotiką ir atsiprašė už savo darkymąsi, įskaitant tai, ką pavadino savo daugeliu „pasigėrimų iki sąmonės netekimo“.

Praėjusią savaitę atskleisti nauji įtarimai dėl mero nederamo elgesio ir nepadorios pastabos neigiant pareiškimus dėl seksualinio priekabiavimo tik padidino skandalą ir išprovokavo daugelio raginimus jam atsistatydinti.

Tačiau interviu visuomeniniam transliuotojui CBC, kuris buvo parodytas pirmadienį vakare, R.Fordas sakė, kad jau tris savaites neprisilietė prie alkoholio ir daugiau niekada negers.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.