JAV serijiniam žudikui atidėta mirties bausmė

JAV teisėja atidėjo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:32 AM

63-ejų J.Franklinas nuteistas už vieno vyro nužudymą ir dar dviejų sužalojimą prie sinagogos 1977 metais. Tai buvo vienas iš 20 rasistinių nužudymų, už kuriuos atsakingas J.Franklinas. Nuteistasis taip pat prisipažino šovęs į pornografinio žurnalo „Hustler“ leidėją Larry Flyntą 1978 metais, kuris po incidento buvo suparalyžiuotas.

Pasak BBC korespondento Vašingtone, pastaruosius dvejus metus JAV ir Europos vaistų gamintojos siekė atsiriboti nuo egzekucijų, todėl nutraukė vaistų tiekimą ir privertė JAV ieškoti kitų alternatyvų.

Misūrio valstija pranešė, kad nusprendė naudoti pentobarbitalį, kuriuo aprūpina ne farmacijos kompanija, bet vaistas konkrečių klientų prašymu išrašomas mažais kiekiais.

Tačiau aktyvistai nepritaria šiai praktikai, nes ji neatitinka federalinės Maisto ir vaistų administracijos nuostatų.

JAV apygardos teismo teisėja Nanette Laughrey teigė, kad pirmiausia būtina išnagrinėti J.Franklino ir kitų mirtininkų eilėje stovinčių kalinių ieškinius dėl Misūrio vaistų protokolo.

„J.Franklinui nebuvo suteikta laiko pagal naująjį departamento protokolą išnagrinėti skausmo riziką ir pentobarbitalio kokybę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.