„Uralkalij“ vadovas perduotas Rusijos teisėsaugai

Rusijos įmonės „Uralkalij“ generalinis direktorius Vladislavas Baumgertneris, sulaikytas Minske, perduotas Rusijos teisėsaugai, praneša Baltarusijos generalinės prokuratūros spaudos sekretorius Piotras Kiseliovas, informuoja „RIA Novosti“.

V.Baumgertneris įtariamas suorganizavęs nusikalstamą schemą, kuria buvo siekiama perimti kalio trąšų realizavimo kontrolę.<br>„Reuters“ nuotr.
V.Baumgertneris įtariamas suorganizavęs nusikalstamą schemą, kuria buvo siekiama perimti kalio trąšų realizavimo kontrolę.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-21 14:00, atnaujinta 2018-02-20 05:56

Apie tai, kad Baltarusija nusprendė generalinį „Uralkalij“ direktorių perduoti Rusijai, paaiškėjo ketvirtadienį ryte.

Primenama, kad „Uralkalij“ vadovas buvo sulaikytas Minsko oro uoste dar rugpjūčio 26 dieną netrukus po to, kai jo vadovaujama kompanija nutraukė bendradarbiavimą su „Belaruskalij“.

Praėjus mėnesiui, V.Baumgertneriui, iki tol laikytam Baltarusijos valstybinio saugumo komiteto (KGB) tardymo izoliatoriuje, buvo paskirtas namų areštas. Lapkritį Rusijos generalinė prokuratūra pateikė Baltarusijai prašymą „Uralkalij“ vadovą perduoti tėvynei.

Tuo tarpu Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nurodė perduoti V.Baumgertnerį tik su sąlyga, kad Rusijos teisėsaugininkai sulaikys jį ir pradės tyrimą.

Tada Rusijos tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą prieš V.Baumgertnerį dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais, o Maskvos Basmano rajono teismas spalį jam nedalyvaujant leido jį sulaikyti, bet verslininkas ir toliau buvo laikomas Minske namų arešto sąlygomis.

V.Baumgertneris įtariamas suorganizavęs nusikalstamą schemą, kuria buvo siekiama perimti kalio trąšų realizavimo kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.