Ryšiais su mafija įtariamas rusų dainininkas G.Lepsas pabėgo iš Tailando

Populiarus rusų dainininkas Grigorijus Lepsas, žurnalo „Forbes“ duomenimis, daugiausia uždirbantis Rusijos pramogų pasaulio veikėjas, paskelbė parduodantis savo vilą Tailande, Phuketos saloje. Dviejų aukštų pastatą ant jūros kranto viename patogiausių salos rajonų jis įsigijo ir perstatė prieš 8 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Nov 21, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:53 AM

Šalia yra visos civilizacijos paslaugos – nuo vaikų darželio iki sporto klubo, tarp kaimynų – vokiečiai, olandai ir netgi dvi rusų šeimos. Vila įrengta pagal tailandietišką stilių, kieme yra baseinas, dvi pavėsinės, zona kepsniams ant grotelių kepti ir nedidelis sodas. Viloje iki šiol gyvena muzikanto žmona Ana su vaikais Eva, Nikole ir Ivanu, kurie mokosi vietos mokykloje.

Dabar už šį rojų dainininkas prašo 1,8 mln. JAV dolerių. Nekilnojamojo turto agentūra „BizPhuket“, kuri tarpininkauja parduodant vilą, praneša, kad kaina priimtina.

Pats G.Lepsas išvyko iš Phuketos netrukus po to, kai JAV finansų ministerija įtraukė jo pavardę į sąrašą žmonių, įtariamų ryšiais su Euroazijos nusikalstamu sindikatu „Brolių ratas“. Dainininkui nuo šiol uždrausta atvykti į JAV, o jo nekilnojamasis ir kitoks turtas, jei jo ten bus rasta, turi būti areštuotas.

G.Lepsą bandė ginti Kremlius, kuris buvo įtraukęs dainininką tarp kandidatų pasirodyti per Sočio žiemos olimpiados atidarymą. Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Maskva laukia detalesnių paaiškinimų iš Vašingtono. Tačiau atsakymo nėra iki šiol.

Ta pačia proga prisimintas rusų „ginklų barono“ Viktoro Buto likimas. V.Butas jau kali Amerikos kalėjime, nors Rusijos valdžia jį ir gynė. JAV valdžia iš pradžių 2004 metais taip pat paskelbė sankcijas V.Butui, o 2008-aisiais jis buvo areštuotas kaip tik Tailande. Dar po dvejų metų, nepaisant audringų Rusijos protestų, V.Butas buvo perduotas JAV ir ten 2012 metų balandį nuteistas kalėti 25 metus.

Nors G.Lepsas įtariamas ne tokiu sunkiu nusikaltimu – jam inkriminuojamos rusų mafiozų kurjerio funkcijos, dainininkas nutarė nerizikuoti ir paliko Tailandą, kuris taip lengvai atiduoda savo svečius į Amerikos Temidės rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.