Baltarusija perdavė Rusijai suimtą trąšų gamyklos direktorių

Baltarusija penktadienį

V.Baumgertneris buvo suimtas Minske rugpjūčio 26 dieną.<br>AP nuotr.
V.Baumgertneris buvo suimtas Minske rugpjūčio 26 dieną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:36 AM

Bendros Rusijos ir Baltarusijos įmonės direktorius Vladislavas Baumgertneris, kuris buvo laikomas Minske namų arešto sąlygomis, buvo atskraidintas į Maskvą ir išvežtas į vieną tardymo izoliatorių, pranešė Rusijos kalėjimų tarnybos atstovė.

Vladislavas Baumgertneris buvo išduotas Rusijai ir dabar yra laikomas viename Maskvos ikiteisminio sulaikymo centre“, – atstovę Kristiną Belousovą citavo Rusijos naujienų agentūros.

V.Baumgertneris buvo suimtas Minske rugpjūčio 26 dieną, praėjus kelioms valandoms po susitikimo su Baltarusijos premjeru. Jam buvo pateikti kaltinimai dėl įgaliojimų viršijimu, susijusiu su numanomu sąmokslu neteisėtai pasipelnyti, kuriame taip pat esą dalyvavo kiti „Uralkalij“ vadovai.

Bendrovė tvirtino, kad jis nekaltas, ir direktoriaus areštą siejo su V.Baumgertnerio sprendimu nutraukti bendradarbiavimą su Baltarusiją parduodant trąšas, tuo užrūstindamas šios šalies ūmaus būdo prezidentą Aleksandrą Lukašenką.

Rusija iš pradžių griežtai protestavo dėl Minsko sprendimo suimti V.Baumgertnerį, tačiau įtampa sumažėjo, kai verslininkas buvo perkeltas į namų areštą, o Baltarusija sutiko, kad jis būtų teisiamas savo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.