Po nelaimės Latvijoje - patikrinimai Lietuvos prekybos centruose

Reaguodamas į tragediją Latvijoje, kurios metu, Rygoje įgriuvus prekybos centro stogui, žuvo keletas dešimčių žmonių, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pavedė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriui Remigijui Baniuliui per 7 dienas organizuoti ir atlikti operatyvius priešgaisrinės saugos taisyklių laikymosi patikrinimus Lietuvos didžiausiuose prekybos centruose ir masinėse žmonių susibūrimo vietose.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

PAGD vadovas informaciją ministrui įpareigotas pateikti iki lapkričio 28 dienos.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis lrytas.lt sakė, kad PAGD reguliariai tikrina prekybos centrus ir „Norfos“ prekybos centrai, anot D.Ryliškio, didesnių pastabų nėra sulaukę. „O jei pastatas sugriuvo dėl to, kad neišlaikė konstrukcijos, vargu ar ugniagesiai gali įvertinti konstrukcijų stiprumą. Tą reikia tikrinti statybų projektavimo stadijoje“, - kalbėjo D.Ryliškis.

"Tokį sprendimą vertiname labai teigiamai. Sekame įvykius ir puikiai suprantame to svarbą, todėl savo iniciatyva įmonės viduje jau sukūrėme darbo komisiją, kuriai bus pavesta papildomai patikrinti priešgaisrinės saugos taisyklių laikymąsi ne tik didžiuosiuose mūsų prekybos centruose, bet ir visose tinklo parduotuvėse", - portalui kalbėjo Raminta Stanaitytė-Česnulienė, „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai.

Teigiamai į ministro iniciatyvą reaguoja ir prekybos tinklas „Iki“. Kaip sakė "Iki" atstovas Andrius Petraitis, jie prekybos tinklo parduotuvių priešgaisrinės saugos būklę tikrina reguliariai, o po šių įvykių taip pat ėmėsi papildomos parduotuvių patikros.

Taip pat PAGD direktoriui pavesta organizuoti savivaldybių ekstremaliųjų situacijų valdymo planų veiksnumą, atkreipiant ypatingą dėmesį į tarpusavio sąveiką ir bendradarbiavimą tarp valstybės, savivaldybių institucijų bei ūkio subjektų, likviduojant panašaus pobūdžio ekstremalias situacijas.

PAGD vadovas įpareigotas kreiptis į Vyriausybę dėl galimybės papildyti valstybės rezervą resursais ir priemonėmis, skirtomis paieškos ir gelbėjimo operacijoms vykdyti.

VRM ketvirtadienį pasiūlė pagalbą Latvijos gelbėjimo tarnyboms žmogiškaisiais ištekliais bei techninėmis priemonėmis.

Tragedija Rygos prekybos centre yra daugiausiai aukų pareikalavęs incidentas Latvijoje nuo nepriklausomybės atkūrimo. Kaip pranešama penktadienio vidudienį, Rygos Zuolitūdės rajone įgriuvus prekybos centro "Maxima" stogui iš griuvėsių jau ištraukti 33 žuvusiųjų kūnai.

Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą. Iš pradžių sugriuvo viena iš pastato sienų ir įgriuvo stogas. Neįmanoma prognozuoti, kiek ilgai truks gelbėjimo ir paieškų operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.