Prisišnekėjęs „Maxima Latvija“ vadovas G.Jasinskas - atleistas (dar papildyta)

„Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas sako, kad ketvirtadienį Latvijoje jo žodžiai sukėlė skandalą, nes jis buvo neteisingai suprastas. Didžiausio prekybos tinklo vadovas pripažįsta suprantantis, kad Latvijos politikai nori rasti kaltus ir tarp „Maxima“ atstovų. Todėl verslininkas neatmetė prielaidos, kad jam teks pasitraukti iš pareigų.

"Maxima Latvija" vadovas Gintaras Jasinskas tapo politikų taikiniu.<br>T. Bauro nuotr.
"Maxima Latvija" vadovas Gintaras Jasinskas tapo politikų taikiniu.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 28, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:27 AM

Po šių žodžių taip ir įvyko.

„Akcininkų sprendimu iš pareigų atleidžiamas „Maxima Latvija“ valdybos pirmininkas Gintaras Jasinskas dėl nederamai pareikštos nuomonės šiuo skaudžiu ir sudėtingu Latvijos tautai metu“, - tokį pranešimą spaudai išplatino „Maxima group“  direktorius Mindaugas Bagdonavičius.

Daugiau informacijos bendrovė žada pateikti artimiausiomis dienomis.

Užsienio reikalų ministrui Linui Linkevčiui teko atsiprašyti dėl G.Jasinsko žodžių. 

„Apgailestauju dėl neatsakingų ir nejautrių buvusio „Maxima Latvija“ atstovo žodžių, įskaudinusių žuvusiųjų artimuosius ir visą latvių tautą. Pareiškimas neatspindi Lietuvos žmonių ir valdžios požiūrio į tragediją Rygoje. Lietuva ir jos visuomenė giliai gedi kartu su Latvijos žmonėmis“, – pranešime spaudai teigia L.Linkevičius. 

Primename, kad „Maxima Latvija“ šiandien Rygoje surengė spaudos konferenciją, po kurios šalyje kilo skandalas, dėl kurio į Latvijos užsienio reikalų ministeriją pasiaiškinti buvo iškviestas net Lietuvos ambasadorius.

Pagrindinė žinia, kuri buvo paskleistas po įmonės spaudos konferencijos buvo ta, kad „Maxima Latvija“ vadovai nejaučia kaltės dėl 54 žmones pražudžiusios tragedijos.

„Maxima Latvija“ vadovas G.Jasinskas portalui lrytas.lt ketvirtadienio vakare teigė, jog Latvijoje skandalas kilo dėl to, kad Latvijos žurnalistai ne taip suprato jo žodžius.

„Traukiasi tie, kurie jaučiasi kalti“, – taip ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė G.Jasinskas, kai žurnalistas jo paklausė, ar „Maxima“ vadovybė, sekdama Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio pavyzdžiu, neturėtų taip pat prisiimti atsakomybės ir pasitraukti iš pareigų. G.Jasinskas pridūrė, kad jis jaučiasi atsakingas, bet ne kaltas, ir gali žiūrėti žmonėms į akis.

G.Jasinskas portalui lrytas.lt teigė, kad jis norėjo pasakyti, kad „Maxima“ darbuotojai jaučia moralinę atsakomybę dėl to, kas atsitiko, tačiau nesijaučia tiesioginiai šios nelaimės kaltininkai.

„Maxima Latvija“ vadovas sutiko, kad prekybos tinklas buvo įveltas į politikos sukūrį, tačiau jis nenorėjo kritikuoti vietinių politikų.

Paklaustas, ar nemano, kad tokiu atveju būtų geriau patenkinti „nukirstų galvų“ trokštančios visuomenės ir politikų lūkesčių, G.Jasinskas pripažino, kad tokia istorijos baigtis yra įmanoma. Tačiau jis nenorėjo plačiau kalbėti apie galimybę grįžti į Vilnių.

G.Jasinskas ragina palaukti, kol bus baigtas nelaimės tyrimas ir bus paskelbta tikroji tragedijos priežastis.

„Maxima Latvija“ taip pat nekomentuoja, kaip parduotuvės griūtis atsiliepė prekybos tinklo apyvartai. Pastarosiomis dienomis kaimyninėje šalyje nuvilnijo kampanija, kurios aktyvistai ragina boikotuoti „Maxima“ parduotuves. Prie jų žmonės degina žvakutes. Teigiama, jog jos yra gerokai ištuštėjusios.

„Dabar mums ne tai svarbiausia“, – sakė tinklo vadovas, paklaustas, kaip sekasi prekyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.