Bangladeše darbuotojai padegė drabužių siuvyklą

Bangladeše per gaisrą penktadienį buvo sunaikinta didžiulė siuvykla.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:10 AM

Pareigūnai teigia, kad darbuotojai patys padegė dešimties aukštų pastatą, nes buvo pasipiktinę dėl gandų, kad per protestą nuo policijos kulkos žuvo jų kolega.

Siuvimo pramonė yra vienas iš pagrindinių pajamų šaltinių Bangladeše. Čia siuvami drabužiai daugybei Vakarų pasaulio prekės ženklų. Po kelių mirtinų nelaimių, įskaitant siuvyklos griūtį, per kurią žuvo daugiau kaip 1 100 žmonių, pasaulis sunerimo dėl žemų saugumo standartų Bangladešo siuvyklose.

Apie penktadienį kilusio gaisro aukas nepranešama. Daugybė ugniagesių gesino siuvyklą ir keturis nuo jos užsidegusius aplinkinius pastatus. Policijos pareigūnas sakė, kad pastatą, padedami vietinių gyventojų, padegė grupė jame dirbusių žmonių. Sudegusi siuvykla buvo viena didžiausių šalyje. Joje dirbo apie 18 tūkst. žmonių. Dabar visi jie gali likti bedarbiais. Siuvyklos savininkas Mosharrafas Hossainas žiniasklaidai sakė, kad visi darbuotojai išėjo iš pastato apie 23 val. vakaro ir netrukus po to kilo gaisras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.