Kinijoje šeima neįgalų berniuką laiko prirakintą kaip šunį

Pasaulį apskriejo šokiruojančios nuotraukos – 11 metų berniukas kaip šuo prirakintas grandine už kojos. Ir šitaip su juo elgiasi ne svetimi, o jo paties šeima. Pavyzdys iliustruoja, kaip Kinijoje žiūrima į psichikos negalią turinčius žmones, rašo „Daily Mail“.

Po to, kai motina mirė nuo vėžio, Zili rūpinasi fiziškai neįgalus senelis ir intelekto sutrikimų turintis tėvas.<br>"Reuters" nuotr.
Po to, kai motina mirė nuo vėžio, Zili rūpinasi fiziškai neįgalus senelis ir intelekto sutrikimų turintis tėvas.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

Vienuolikametis He Zili nufotografuotas vaikščiojantis siauromis savo kaimo, esančio Džedziango provincijoje, gatvelėmis, grandine vedžiojamas savo senelio. Kitose nuotraukose berniukas grandine prirakintas prie stulpo šalia namų.

Būdamas vienerių metukų, Zili patyrė galvos traumą, ir tai lėmė psichikos sutrikimus. Pasak šeimos, jie neturėjo kitos išeities, tiktai jį prirakinti, nes vaikas buvo linkęs puldinėti aplinkinius žmones.

Po to, kai motina mirė nuo vėžio, Zili rūpinasi fiziškai neįgalus senelis ir intelekto sutrikimų turintis tėvas.

Statistikos duomenimis, 2009 m. Kinijoje 100 mln. gyventojų turėjo psichinės sveikatos problemų, o dar 160 mln. kentėjo nuo tokių sunkių psichikos ligų, kaip šizofrenija ir paranojinė psichozė.

Tai reiškia, kad kas 13-tas kinas 2009 m. turėjo psichikos problemų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas