Maskvos baleto solistui už rūgšties ataką - 6 metai kalėjimo

Maskvos Didžiojo teatro byloje – atomazga. Baleto solistas Pavelas Dmitričenka pripažintas kaltu dėl sąmoningo sunkaus kūno sužalojimo. Jis organizavo nusikaltimą, per kurį rūgštimi buvo apipiltas teatro baleto meno vadovas Sergejus Filinas, praneša newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-03 11:08, atnaujinta 2018-02-20 00:34

Už nusikaltimą jam skirti 6 metai kalėjimo, nors prokuratūra prašė skirti 9 metus. Kaltais pripažinti ir kiti du nusikaltimo dalyviai.

Pagal tyrėjų versiją, nusikaltimą organizavo 29 metų P.Dmitričenka, jo vykdytojas buvo P.Dmitričenkos pažįstamas bedarbis, anksčiau teistas 35 metų Jurijus Zaruckis, o iki nusikaltimo vietos jį nuvežė taip pat bedarbis 32 metų Andrejus Lipatovas.

J.Zaruckiui skirta 10 metų (kaltintojai tiek ir prašė), o A.Lipatovui – 4 metai kalėjimo kaltintojai prašė 6 metų).

„P.Dmitričenka sausio 17 dieną sekė S.Filino buvimo vietą. J.Zaruckis, siekdamas padaryti didelę žalą sveikatai, prisiartino prie S.Filino ir pylė jam į veidą skysčio. Taip jis S.Filinui nudegino veidą ir padarė kitokią žalą“, - skaitydama nuosprendį sakė teisėja Jelena Maksimova.

Teatre ritasi galvos

Pagrindinis Maskvos Didžiojo teatro dirigentas ir muzikos direktorius Vasilijus Sinaiskis pirmadienį pateikė atsistatydinimo prašymą, pranešė teatro generalinis direktorius Vladimiras Urinas, praneša ELTA

„Po pokalbio su juo nusprendžiau priimti jo atsistatydinimą“, - sakė V. Urinas.

V. Urinas nepaaiškino tokio V. Sinaiskio sprendimo.

Po Sovietų Sąjungos žlugimo prasidėjus ekonomikos suirutei Didysis teatras patyrė nuosmukį. Pastaraisiais metais vyriausybė daug investavo į teatro atnaujinimą. Dabar teatro metinis biudžetas siekia apie 120 mln. JAV dolerių. Finansavimas užtikrino teatro produktyvų darbą, tačiau taip pat pavertė vidinės kovos „lizdu“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.