Atsistatydinęs latvių premjeras paskelbė tinklo „Maxima“ boikotą

Latvijos ministro pirmininko pareigas einantis Valdis Dombrovskis prisijungė prie daugybės latvių pirkėjų, boikuotuojančių „Maxima“. V.Dombrovskis kartu su šeima pažadėjo boikotuoti „Maxima“ prekybos tinklo parduotuves ir nepirkti jose produktų, rašo apollo.lv.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:58 PM

Tai jis pareiškė antradienį duodamas interviu latvių transliuotojui LTV.

„Mes su žmona aptarėme boikoto klausimą, ir ji pasakė, kad nebepirks „Maxima“ parduotuvėse. Aš pats retai einu į parduotuves“, - sakė premjeras.

Tuo pačiu jis pažymėjo, kad „sprendimas apsipirkinėti ar neapsipirkinėti šitose parduotuvėse – kiekvieno gyventojo teisė“. „Nieko blogo čia nematau“, - savo sprendimą komentavo Latvijos premjeras.

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose latviai ėmė raginti vieni kitus boikotuoti "Maxima".

Latvių pyktis sustiprėjo ketvirtadienį, kai buvęs „Maxima Latvija“ valdybos pirmininkas Gintaras Jasinskas spaudos konferencijoje pareiškė cinišką nuomonę dėl prekybos centro Rygoje griūties. Tą pačią dieną paskelbta, kad G.Jasinskas atleidžiamas iš pareigų.

Apie sprendimą nebeapsipirkinėti „Maxima“ parduotuvėse anksčiau skelbė Latvijos ekonomikos ministras Danielis Pavlutas ir šalies žemės ūkio ministrė Laimdota Straujuma.

„Maxima Group“ valdybos narys Ignas Staškevičius antradienį viešai atsiprašė dėl lapkričio 21-osios tragedijos Rygoje, per kurią žuvo 54 žmonės.

V. Dombrovskis praėjusią savaitę prisiėmė politinę atsakomybę dėl įvykio ir atsistatydino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.